Băşcălizarea României

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* L-am auzit pe domnul premier al republicii - pe ăla care mai ieri lăuda măreţele realizări ale Partidului Comunist Chinez - cum doreşte să debăsifice România. Alt mesaj nu poate avea, ştie că e singura sa carte, aia cu marinarul care se multiplică, or nucleul dur al aplaudacilor săi adoră povestea. Aşadar, dintr-un anumit punct de vedere, Ponta nu pierde timpul, foloseşte în continuare placa dragă anteniştilor: debăsificăm, deratizăm... O să ne plângă oliviera de foame, dar măcar vom scăpa de Traian Băsescu. Despre defemeizare (FMI-ul s-a cam dus de pe la începutul verii, nu mai dă un sfanţ), rusificare şi impozi-taxificare n-are rost să scape vreo virguliţă, doar n-o fi bleg să-şi facă anticampanie. Totuşi, când ne vom deziliesciza şi noi mai cu talent, căci de băşcălizare ni s-a oţeţit?!

* Desigur, vor sări băieţii care ştiu să cânte pe o singură voce - aia cu băsiştii care sunt cel mai mare rău al naţiei - că simpatizez cu amantul Lenuţei. Nicidecum. Haideţi să-l suspendăm, măcar acum să se facă voia poporului, mai ales a lui Tăriceanu şi Ponta. Sau invers. Ce-ar fi, însă, să aruncăm o privire şi pe cea mai recentă afirmaţie a prim-ministrului, aceea conform căreia cei zece ani de mandat ai lui Traian pot fi comparaţi cu regimul nazist? Vă daţi seama cât de îngrămădiţi îi crede Victoraş pe votanţii care de ani buni nu mai dau pe la urne? Căci de unde ar mai putea culege, dacă nu dintre neutri... Pentru o asemenea gafă, un demnitar european - or în acest colţ de continent nu prea se poate vorbi despre UE - şi-ar fi dat demisia.

* Câteva slove şi despre Elena Udrea, candidatul cu poşetă al preşedintelui României. S-a apucat să cânte (apropo, o face mai bine o necunosută, o găsiţi pe Youtube sub titulatura de Catarig), merge pe la evenimente, foloseşte în vorbire substantive proprii din manualul de geopolitică, se dă cunoscătoare şi probabil a învăţat că Norvegia n-are de gând nici în următorul cincinal să-şi tragă preşedinte. Îi mai lipsesc câţiva polimeri şi poliperi şi ne-am dat dracului încă o dată. Şi-aşa se spune că bâlbâita asta de istorie se repetă.

Citit 791 ori Ultima modificare Marți, 09 Septembrie 2014 16:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.