Gimnaziul făcut la seral

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ai, n-ai bacalaureat, poţi merge la facultate. Brusc. E o măsură oficială a Guvernului român, face parte din larga paletă de pomeni electoralo-comuniste. Generaţiile născute mai devreme, când deplâng moţul cu bască purtat de Nea Nicu, ne servesc aceeaşi cărămidă: tataie, pe vremea aia, dacă te găsea pe stradă fără serviciu, te lua şi-ţi dădea loc de muncă. Înălţător, ce le mai păsa bolşevicilor de noi, nu-i aşa? În loc să te amendeze că dormi prin parc, boschetar fiind, te băga în producţie, deveneai coleg de tură cu oameni capabili, oneşti, încasai aceeaşi leafă cu ei (dezastruos). Era corect, hă? La o adică, după ce se învăţa să sforăie în schimbul al III-lea, homeless-ul avant la lettre te dădea în gât şi devenea şeful tău (funest, realmente). Mă aştept ca ministerul lăsat moştenire de Abramburica lui Pricopie să legalizeze şi intrarea la grădiniţă cu gimnaziul făcut la seral.

* Toate ovinele încălţate, că n-am nimic cu vitele, vor avea diplomă de absolvent şi nu se vor opri aici - la Cahul, ca şi în alte puncte geografice, vor deveni şi doctori. Doctori în prostologie (nu-mi aparţine termenul, însă consider că merge uns), mai nocivi decât boschetarii pomeniţi mai devreme. Dar au şi ei un vot, acum îl pot manevra în premieră, de ce să-l arunce spre dreapta, când pot da cu el în marele admirator al Partidului Comunist Chinez?

* La câte nenorociri sunt comise zilnic pe altarul unei blestemate candidaturi, nici n-ar trebui să iasă altcineva preşedinte, ca să nu mai auzim că dă cineva vina pe greaua moştenire. Să iasă Victoraş (nu mai zic Viorel, o face de prea multe ori marinarul - alt individ expirat care iese pe uşa din dos din istoria politichiei postdecembriste) şi apoi să vedem pe unde-şi va scoate cămaşa. Acum îl chinuie prea mult şliţul, încă nu conştientizează ce-l aşteaptă...

* Apropo de Băsescu. A aruncat o piatră în baltă şi stau deştepţii pe margine, neştiind cum naiba s-o extragă. E vorba de goanga cu ofiţerul sub acoperire, diversiune care mă lasă rece ca Ice Bucket. Mai mult mă mişcă eventualitatea ca un incompetent să ajungă şef de stat.

Citit 997 ori Ultima modificare Joi, 11 Septembrie 2014 14:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.