Felix Cumpleanos!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Astăzi, de ziua României luate înapoi (pe dinapoi, cum ar insinua alde Bombonel), tragem o linie cu stânga lui Vanghelie şi descoperim că, în vreme ce cobaii se pregătesc de Ignat şi artificii, ditamai condamnatul politic, domnul Felix, pupă gratiile. Nu e normal, bă, nu e normal, dar voi forţa o reparaţie morală... O revizie tehnică la obraz, cum ar veni – Felix Cumpleanos, România!

* Moldovenii s-au împărţit ieri în două categorii: cei de după Prut s-au înghesuit la urne pentru a decide între seceră şi ciocan, pe de o parte, şi degeră şi ciolan, pe cealaltă. Ăştia de până la Albiţa şi Oancea au ţinut-o pe rachiu, ca să nu le îngheţe mâna pe racletă. Carevasăzică, e 1-0 pentru dezrobire. Călătoria continuă.

* Buletinul de vot al basarabenilor a măsurat ieri jumătate de metru. În loc să-l împăturească, să-i dea o formă europeană, şi nu africană, băieţii de la Chişinău au căutat probabil să nu se depărteze de conceptul bere la metru. Tot un fel de felie de lapte, iaurt la poştă şi pâine la litru...

* De Ziua României, îi urez toate cele bune vecinului care a ieşit ieri dimineaţă, la 8 fără ceva, să-şi cureţe maşina. N-avea treabă cu ea, nu pleca la ţară să înveselească porcul pe ultima sută de metri şi nici pe soacră-sa nu urma s-o viziteze. Ninsese uşor, i se murdărise mândreţea de Logan şi nu putea să rămână insensibil. Nesimţit, cum aş zice eu. Om gospodar, cu simţ de răspundere (a luptat şi la Revoluţie, mai exact s-a luptat cu un drac de jaluzea care nu înţelegea că trebuie să cadă mai repede, ca să se vadă teroriştii color la televizor), vecinelul meu i-a dat poc-poc-poc automobilului, aproape că se şi speriase pojghiţa subţire de gheaţă. Lasă-mă, bre, ho, că fug şi singură, nu mă mai agresa atâta, pare să-i fi şoptit mostra decentă de iarnă. Dar el s-a încăpăţânat să-şi facă tigaia boboc, cum se zice la oraş, s-o pregătească parcă de Saint Tropez, să lucească sutienul ştiu eu cui în griul metalizat. Prin urmare, somnul de dimineaţă al leneşului din mine (apropo, pe maşina mea, la ce munte de omăt s-o fi adunat, aş putea face bani din telescaun) s-a defectat înainte de termen. Garanţia, unde mă duc cu garanţia?

Citeşte şi: Greva gândirii

Citit 676 ori Ultima modificare Duminică, 30 Noiembrie 2014 18:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.