Guşa păcătosului adevăr grăieşte

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Am ratat aniversarea lui Hruşcă, ieri a împlinit o salbă de anişori. Eu credeam că toată luna decembrie îi aparţine... Aoleu, abia acum conştientizez că s-a născut în luna care l-a făcut celebru şi bogat. Vorba cântecului mioritic, când s-o împărţit norocu’...

* Ponta promite că va demisiona dacă va fi anchetat de DNA. Nu ştiu cum s-o iau, ca ameninţare sau ca supraproducţie la hectar. Hotărăşte-te, Victore!

* Rubensianul de la Consiliul Judeţean Buzău prins cu mita în sac deţinea aparatură de bruiaj în instituţia pe care o conducea. Ştia că este filat, deci se pregătise de război, investise. Din păcate, a picat la primele grenade rămase fără cui. Băietanii ăştia păcătuiesc în primul rând prin acumularea de trigliceride: când e nevoie de ditamai albumul de familie pentru a te prinde în cadru, nu poţi să pozezi în victimă. Nu te lasă guşa, nemâncatule!

* Imaginile cu inşi de la FMI care aterizează în ţara Mioriţei mă împodobesc cu angoase. Acum, în pragul sărbătorilor, parcă mă înspăimântă şi mai tare ţinutele office ale femeiştilor care, chipurile, ne dau de ales - ori cu ei, ori fără. Ieri, la coadă la covrigi, am surprins următorul schimb de idei. Un nene pensionar, cu ceva cunoştinţe economice, era agasat de un tânăr care înjura de mama focului Fondul Monetar Internaţional. Bă, îi zice bătrânul, suntem ai lor, nu înţelegi? Haide, bre, mai dă-i naibii de cămătari, o ţinea într-una junele, dialogul aprins antrenând şi alte persoane care tânjeau după produsele de panificaţie presărate cu mac. De fapt, întreaga poveste e inventată... Şi nu pentru că n-ar fi, de obicei, coadă la covrigi, şi nu pentru că subsemnatul n-ar ciuguli aşa ceva, şi nu pentru că gălăţenii de rând n-ar fi interesaţi de soarta datoriei externe a patriei, şi nu pentru că n-am avea de dat cât China la Banca Mondială. Chiar, nu ştiu de ce istoria expusă mai sus nu se pupă cu realitatea. A, gata, bănuiesc: din cauză că vindeau trei doamne la chioşcul de gogoşi şi japoneze, deci nu erau condiţiile necesare pentru înfiinţarea cozii.

Citit 729 ori Ultima modificare Luni, 08 Decembrie 2014 16:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.