Anul ăsta tăiem mistreţul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preafericitul Daniel, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române, încasează lunar 14.000 de lei, adică o sută şi aproape jumătate de bătrâne. Pe vechi. Cam bine, după umila-mi părere, de fapt nu cred ca cineva să emită altă opinie - e o leafă chiar indecentă, diabolică, plină de osânză, bre. Nici preşedintele statului nu are atât, ce să mai zic de vreun şef de minister sau de SIF-uri... Că, la români, nu neapărat şeful republicii este o bornă, atunci când vorbim despre lefuri. BOR-ul reacţionează, spune că domnul Daniel îşi donează salariul nu-ştiu-pe-unde. Ce înseamnă asta? Că dispune de sume şi mai importante, nu oricine s-ar putea dispensa lunar de o asemenea căruţă de bani. Aoleu, oricum ar da-o, nu-i bine, caut cusururi acolo unde nu trebuie. Nu-i populism a zice că un profesor destoinic şi un medic care-ţi salvează viaţa sunt remuneraţi ca pe continentul african. Părinte, că tot ai trecere la Parlament şi la Guvern, pune o vorbă, te implor, ca fiu-meu şi ceilalţi ţânci ai patriei să poată fi şlefuiţi de profesionişti, nu de muritori de foame intraţi la grămadă în sistem, ca să halească şi gura lor ceva! La o adică, pe cei mai buni i-ai putea sponsoriza. Sărut mâna!

* Deşi obişnuia să tragă în mistreţi prin ianuarie-februarie, miliardarul Ion Ţiriac se grăbeşte anul acesta. Se aude că în weekend va fi război la Balc, localitate din vestul ţării, acolo unde magnaţi ai planetei vor veni ca să le arate mistreţilor cine-i boss de boss. Nu înţeleg de ce atâta grabă, o fi ajuns vreo ştire şocantă pe la urechile marelui mustăcios al neamului, vine sfârşitul lumii fără avertisment? Sau poate că nu mai are bani de porc obişnuit şi s-a decis să sacrifice mistreţul pentru şorici.

* Partea frumoasă a ştirii cu vânători închipuiţi este că - aşa am găsit pe un site de informaţii, hotnews.ro - mistreţii împuşcaţi în aripă vor fi donaţi unor case de bătrâni şi la câteva orfelinate. Pe bune? Păi, aşa îmi doresc şi eu să trăiesc la casa de copii - tochitură de porc sălbatic dungat, labă de urs şi pulpă de căprioară cu nuci de cocos la cuptor...

* Adriana Bahmuţeanu divorţează pentru a şaptea oară de Silviu Prigoană. Aşa, şi? Unde e ştirea?

Citit 1175 ori Ultima modificare Joi, 11 Decembrie 2014 16:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.