Cultură şi flagelare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Te întrebi ce face statul pentru tine? E pierdere de timp, gândeşte-te mai întâi dacă nu cumva conducătorii au consumat în prealabil lapte dulce cu pepeni.

* Ieri a reînceput treaba pentru senatori şi deputaţi. Secretarele din teritoriu suferă, a trecut prea repede perioada sărbătorilor de iarnă. Luna februarie nu iartă pe nimeni. Nici măcar pe îndrăgostiţi.

* Dan Adamescu, patronul clubului de fotbal Oţelul, s-a întâlnit ieri cu o condamnare de patru ani şi patru luni cu executare în dosarul insolvenţelor cusute cu aţă albă. Decizia nu e definitivă, iar în momentul în care va fi, miliardarul fără chip va intra la zdup, va mâzgăli cu stânga o carte de compuneri şi se va elibera după numai şapte-opt luni de stat cu pielea în saramură. Aşadar, nu-i chiar o tragedie să fii corupt...

* Nu ştiam ce înseamnă să fii miliardar fără chip. Acum, se pare, nu-i niciun chip ca Adamescu să scape de pârnaie. În prostia-mi proverbială, credeam că lipsa chipului presupune vărsat de vânt, furuncule, bube dulci.

* George Copos, un alt nene priponit, e gata să le spună pa şi pusi colegilor de celulă. Zice-se că o va face până de Valentine’s Day, ceea ce nu-i tocmai o veste bună. Omul are peste 60 de ani, deci se înscrie din prima în categoria deţinuţilor care săvârşesc numai un sfert din pedeapsă, a rupt douăzeci şi patru de pixuri pentru a umple o carte şi deja îşi face bagajele. Dacă vă întrebaţi de ce domnul Andrei Pleşu n-a mai scos nicio operă în ultima vreme, răspunsul e simplu: păi, e liber ca pasărea cerului.

* În România, cultura se face numai în condiţii vitrege, autorul având nevoie de reprize de flagelare pentru a concubina cu inspiraţia. Eşti aproape de o condamnare definitivă? Ai toate şansele de a intra în istoria literaturii.

* Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, avertizează că ţara noastră riscă excluderea din NATO. Dacă destinul ne e deja pecetluit, ştim ce vom face şi cu scutul de la Deveselu - direct la centrul de colectare a fierului vechi.

Citit 557 ori Ultima modificare Luni, 02 Februarie 2015 15:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.