Şpaga, cimitir al politicii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Agenţiile de presă anunţă că Vanghelie împarte celula din beciul Poliţiei Bucureşti cu un fost coleg de partid, un cămătar şi trei hoţi. Nu-mi vine a crede că dintr-o simplă frază pot extrage o remorcă de concluzii:

1. Aşadar, Marean a învăţat împărţirea. Altfel, cum naiba se descurcă? Nu poţi să scazi celula cu alţi cinci camarazi, deci, oricum ai da-o, tot la împărţire se ajunge.

2. Băiatul care a meşteşugit informaţia are background primăvăratic. Vă dau un exemplu: cum ar fi să spun că o raţă se bălăceşte pe lac alături de o altă raţă, un boboc care măcăne toată ziua ca prostul şi de trei păsări înotătoare cu ciocul lat şi turtit? Dacă un primar de sector bucureştean este suspectat de ciordirea (îmi asum acest neologism de bordură) a 90 de milioane de euro, care-i hoţul, el sau ceilalţi trei, probabil nişte amărâţi priponiţi pentru diverse furturi din maşini şi buzunare?!

3. Cămătăria a fost patentată de mediul politic, face parte din aceeaşi familie cu verzele doctrină, ideologie, platformă-program etc. Doriţi o mostră şi la această masă? O dată la patru ani ni se inoculează, subconştientul să ne fie sănătos - votaţi-mă, câştig alegerile, vin şi-mi iau singur de fiecare dată când am nevoie.

* Alt gospodar din politichia dâmboviţeană, individ care a strâns de peste tot, ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov, primea mită în pungi şi discuta în cimitir de frica interceptărilor. Asta spun procurorii, eu mă tem să merg prin ţintirim. Sper să nu fi fost auzit de vreun elector de prin Teleorman... De fapt, Liviu Dragnea ar fi ştiut deja de existenţa acestor fapte, probabil că Vâlcov a mers prin zonele liniştite şi cu verdeaţă din alte judeţe. Iar mita în pungi este periculoasă - plasticul face rău, Dariuse, nu ţi-a zis nevastă-ta, Lavinia Şandru? Banul în sacoşă prinde iz, mă rog, e tardiv. Şpaga, cimitir al vieţii mele politice...

* Apropo de Lavinia. Chiar a dat dovadă de pertinenţă când l-a întrebat pe Iohannis, în noiembrie 2014, dacă a fost vreodată la Chişinău. Voia şi dumneaei nişte pungi de bomboane Bucuria. Pentru pungi.


CITEŞTE ŞI: Laptele şi cornul. Perfect bărbătesc

Citit 585 ori Ultima modificare Duminică, 15 Martie 2015 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.