Comicul Orlando (se întoarce)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Loteria bonurilor fiscale, un mare câştig al guvernării victor-pontice de nota opt, ar putea suferi transformări esenţiale. Gogu Orlando de la Ministerul de Finanţe are zilnic porumbei, e un columbofil de gaşcă. Citez din artist: Există o anume soluţie, şi anume aceea de a se păstra aceeaşi abordare de a se extrage luna, ziua respectivă, bonurile fiscale din acea zi, eventual fără niciun fel de valoare – ideea e să stimulezi solicitarea bonului fiscal, nu neapărat valoarea acestuia – iar din acele bonuri, din acea perioadă, să se facă o nouă extragere, să spunem o sută de câştigători, la care să se împartă acel premiu de un milion de lei, astfel încât câştigurile să fie unele consistente. M-am lepădat de citat. Pix şi hârtie, că avem iarăşi motive de bârfă: 1. După faza cu băiatul cocoşat de pizza, Orlando îmi confirmă că e cel mai comic personaj din actuala guvernare de nota opt. Mă rog în fiecare seară să-mi dea Dumnezeu sănătate şi să vorbească a doua zi surul cu plete de la Finanţe. Orice să zică, absolut orice, îmi rezolvă rubrica din acest colţ de ziar.

2. Cum adică bonuri fără niciun fel de valoare? Emitem bonuri fiscale şi fără valoare? Sau poate că Teodorovici, sosit mai târziu la minister, n-a prins şmecheria de coadă. Or s-o fi apucat de şlefuit metafore, adicătelea să dea de înţeles că omul de rând percepe secreţia de hârtie fiscală ca pe o absurditate...

3. Să zicem că am rămâne la o sută de câştigători, aşa cum doreşte Orlando, căci cei 17.000 de câştigători la prima loterie a bonurilor fiscale (apropo, văd că avem mai mulţi sinistraţi ai loteriei decât există în Nepal, după marele seism – nenorociţi în ambele cazuri) nu vor mai înţelege nimic din aşa-zisul premiu. Cum îi selectăm? Îi punem să se întreacă, cine ajunge primul ştie meseria – cum făceam în copilărie, prin spatele blocului – sau îi testăm ca la olimpiadă, prin şapte-opt probe? Victore, naiba să te aibă în grijă dacă-l vei schimba vreodată pe Orlando! E perlă ăsta, mă, e bun de tot! Aştept o nouă ieşire – poate că azi ne va spune cum îi va tria pe cei o sută. Ar fi păcat să nu.

Citit 924 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Mai 2015 17:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.