Megalopolisul pe gard

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A ieşit Lenuţa, a intrat Adormiţei, băiatul ăla cu început de chelie din fruntea Consiliului Judeţului Iaşi. E vorba de arest preventiv în ambele cazuri, chiar dacă la Udrea a durat mult, cam două luni şi jumătate. Scorul este tot în favoarea lor, a politicienilor.

* Pentru cine nu ştie de ce e poreclit Adormiţei băiatul de la Iaşi (băiatul, nu pensionarul care-şi spiona gagica), e de notorietate episodul în care priceputul Cristian, pe atunci ministrul Educaţiei, se contra fără argumente cu nişte elevi de şcoală primară pe marginea numărului de steluţe magice de pe steagul Uniunii Europene. Avea potenţial de şef de Consiliu Judeţean, naiba ştie cine şi-o mai dori în România această funcţie blestemată...  

* Dacă mi s-ar zice Spiderman şi m-aş afla într-un asemenea fotoliu, nu ştiu dacă mi-aş mai găsi liniştea. Zic şi eu, ca prostul.

* După 25 de ani de la debarcarea regimului ceauşist, un guvern al României – unul de nota opt, un opt tras de păr – reuşeşte să publice un Master Plan de Transport. Sună sofisticat, iar dacă n-ai parcurs horoscopul astăzi nu vei înţelege mare lucru. E vorba despre o schiţă de autostrăzi, cam 1.300 de kilometri de drum de mare viteză, lucrări ce vor face aproximativ 13 miliarde de euro. Am urmărit cu mare atenţie (şi cu cafeaua în dreapta) segmentele de mare drum din acest Master Plan: Galaţiul şi Brăila nu există! NU EXISTĂ! În schimb, ne putem mândri cu bucăţi de autobahn, cum zic nemţii, între Gilău şi Borş, Bacău şi Paşcani, Târgu Neamţ şi Ungheni, Azuga şi Surduc. Habar n-am şi nici nu mă mai interesează numărul real al parlamentarilor de Galaţi şi Brăila (se apropie de 30), dar toţi sunt părtaşii acestei mari victorii – megalopolisul polisului pe gard, cea mai mare aglomerare urbană după Capitală, rămâne stingher la mama dracului, cu şosele de ţară, c-un singur amărât de drum european. Să vă fie ruşine, competenţilor cu c mic de la consumaţie cotidiană! Acelaşi c mic se regăseşte în coada substantivului comun polonic, instrument fără de care nu se poate. Nu-mi rămâne decât să mă rog că nu se vor construi nici cei 1.300 de kilometri promişi. Să moară caprina vecinului, mânca-o-ar boala!

Citit 1135 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2015 14:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.