Maţele-mi urlau mai duios

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Urlă maidanezii când trec ambulanţele prin cartier aşa cum ne scârţâiau maţele de foame pe vremea lui Nea Nicu. Poate chiar şi mai bine, pe vremea aia mama făcea eforturi supraomeneşti ca să nu înţelegem pe deplin regimul.

* Lupii, ăia autentici, nu mascotele de la grădina zoologică din Brăila (regret, dar la Galaţi încă se lucrează la un asemenea obiectiv - ultima dată, când exista un Zoo la Gârboavele, am zărit un leu stingher în proximitatea unei miuţe încinse de câţiva şobolani ştrengari), şi-ar face harakiri, sepuku sau direct harapuku (or sepuhiri?) la auzul schelălăiturilor pe lângă portativ ale câinilor fără căpătâi din municipiu. N-aş vrea să fiu în blana lor. M-aş simţi fix ca Mariana Nicolesco la un concert susţinut de privighetoarea atinsă în aripă căreia, din motive lipsite de substanţă, i se zice Inna.

* O dihanie fără stăpân care se răsteşte la lună în prezenţa SMURD-ului emană prin toţi porii urbanism, civilizaţie, responsabilitate etc. A, nu, e departe de mine gândul de a blama o vietate patrupedă. Mă gândesc doar la autorităţi şi mai ales la organizaţiile care pupă în posterior acest fenomen - culmea, e vorba de gospodari şi gospodine care, pe seama flagelului Rex & Fetiţa, au vizitat destule capitale europene. Nenorociţii, nici dacă-i pişti cu ceară, nu recunosc că la Praga, Budapesta, Paris sau Londra au dezvoltat promenadă printre alte entităţi, nicidecum în vecinătatea unor câini perfect nevinovaţi lăsaţi în stradă de o mână de inconştienţi cărora din complezenţă li se spune iubitori de natură.

* Am ajuns să le doresc tot binele din lume camarazilor de cartier, numai să mă vindec de sunetul trist al salvărilor ce avansează slalomând printre sufletele unor biete animăluţe care, fiind lipsite de raţiune, pot paria că s-a mutat jungla în municipiu.

* Bela (sau o fi cu doi de l, naiba ştie), câinele dominant al blocului în care locuiesc, miaună cel mai frumos dintre toate jivinele boschetare pe care le-am auzit vreodată. Mai are un pic şi imită perfect şi sirena băieţilor de la ISU. Îţi creşte inima la ora 2 noaptea, nu alta.        

Citit 672 ori Ultima modificare Duminică, 31 Mai 2015 12:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.