Cine râde la urmă o face în altă limbă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Loteria sârbă merită aplauze pentru onestitate - în timpul extragerii, un număr a apărut pe ecran înainte de a ieşi din bol. Cine îşi făcea impresia că asemenea jocuri sunt pe bune? N-aţi văzut că în România se câştigă la loto numai de Paşti, în ajunul Crăciunului, când sunt alegeri parlamentare şi de Apocalipsă? În restul anului, loteria naţională este lac de acumulare cu milioane de cotizanţi.

* În ultimele săptămâni, ne-am tot împotmolit în baloţi de ştiri conform cărora elevii români obţin medalii la olimpiade internaţionale de matematică, fizică, biologie, chimie, informatică etc. Fraţilor, vreţi să cheliţi Guvernul de resurse? O să fie nevoiţi să readucă TVA-ul la 24 la sută, nu vor mai exista bani în buget pentru a vă premia rezultatele excepţionale. Cum, nu v-au dat mare lucru? Eh, la ce v-aţi fi aşteptat din partea unor politicieni care au trecut pe la şcoală doar când era educaţia fizică?

* Apropo de copilaşii pe care încă îi pasionează şcoala. Aşa acum suntem agasaţi cu perlele loazelor la examenele de capacitate şi bacalaureat, ar trebui să avem de-a face şi cu secvenţe lăudabile din lucrările olimpicilor internaţionali. Ştiu, mulţi dintre ziariştii de astăzi şi-ar prinde urechile - e mai uşor să râzi de gogomanii care mâzgălesc că Greuceanu avea o gagică mişto (sic!), decât să-ţi faci freza într-o ecuaţie matematică înşirată pe patru table. Dramatic este că la urmă vor râde tot creierele ignorate de sistem: vor schimba ţara înainte de a se vindeca de acnee.

* După Cecil, leul nimicit de un stomatolog american, a fost răpus şi fratele său, Jericho. Tot în Zimbabwe, tot mişeleşte. Sper să nu mai aibă şi alţi fraţi, altfel riscăm să nu mai avem ocazia de a discuta despre taxe şi impozite, evadări în concediu, coduri fiscale şi Călin Popescu Tăriceanu.

* Violatorii ar trebui castraţi chimic? Este o dezbatere publică pe nu-ştiu-care platformă on-line, iar românii, indiferent de pregătire, îşi dau cu părerea. Habar n-avem pe ce lume trăim: cerem schingiuirea brutelor, dar îi adulăm pe Măruţă şi Capatos.

Citit 616 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2015 14:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.