Şcoala vieţii. După şcoală

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Ieri, la început de săptămână, românii au făcut ce ştiu mai bine: cozi la plecarea spre Marea Neagră. Cu toate că-şi puteau achita on-line taxa de trecere a podului de la Cernavodă, ai noştri ca molizii au preferat să rămână bară la bară (sau bieletă la bieletă), preţ de kilometri şi ore întregi. Şi dintre ei se vor alege mulţi viitori parlamentari, primari şi consilieri locali.

* Conform unui clasament absolut bizar, la Cluj-Napoca se trăieşte mai bine decât în Paris, Roma sau New-York. Aşa o fi, dar şi când fi-va să murim...

* Clasamentul pomenit mai devreme seamănă cu cel în care naţionala de fotbal a României s-a cocoţat pe a opta treaptă a lumii, cu toate că abia a reuşit să păcălească reprezentativa Irlandei de Nord şi alte formaţii de mâna a şaptea (mai degrabă tentacul). La ce bun să mai mergi cu jalba-n proţap pentru viza de America, Văsălie? Gata, îmi fac bagajele pentru Dealul Feleacului! Mulţumim, domnule Emil Boc! Mare brânză şi cu Tour Eiffel, nişte fiare care n-au ajuns în timp util la centrul de colectare.

* Elevii de până în clasa a IV-a ar putea primi 200 de lei pe lună în programul „Şcoala după şcoală”, proiectul fiind iniţiat de două dudui din Partidul Naţional Liberal. Vedeţi, n-au fost votate degeaba, se mai gândesc şi la noi, amărâţii vieţii şi ai aventurii! Dar mai ales la 2016, an eminamente electoral. Concluzii:

1. „Şcoala după şcoală” este un proiect interesant mai ales în mediul rural. Are o acustică specială, ţăranii de azi (orăşenii de mâine sau italienii de poimarţi) bătându-se cu pumnul în piept că au absolvit şcoala vieţii.

2. Cu alte cuvinte, părinţii de minori aflaţi încă pe băncile şcolii primare s-ar putea trezi cu un buget mult mai generos. Unii dintre ei se vor gândi de două ori înainte de a achiziţiona ceva de la bufetul satului: ori bere la greu, ori direct ţuică? E o treabă serioasă, nu poţi glumi cu gologanii. Vorba aia - nu lăsa pe mâine ce poţi cheltui astăzi!

Citit 643 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2015 15:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.