Manele fără plumb (II sau se întoarce)

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

CLICK AICI pentru a CITI PRIMA PARTE

Deja nu-mi mai păsa că preţul benzinei scade cu doar douăzeci de bani (atunci când suntem anunţaţi că la pompă curge lapte, poate şi miere) şi urcă mai ceva decât alpiniştii în restul zilelor anului. Îmi iau inima-n canini şi-l chestionez pe responsabilul de la ghişeu: Nu te supăra, se dau CD-urile astea cu manele? Văd că mai la fiecare benzinărie se găsesc, şi nu oriunde, ci chiar lângă casă, aproape că te împiedici de ele. Individul, surprins de întrebare, parcă a făcut un pas înapoi şi mi-a servit-o dedicat - se caută, domnu’, toată lumea cere aşa ceva. Vai de mine, mi-a şoptit eul, înseamnă că subsemnatul nu mai face parte din gloată. Planeta nu mai poate respira fără număr, fără număr, iar eu gravitez ca bovina printre motorinării...

Veţi spune că, de dragul poveştii, voi introduce şi un personaj chitit să-şi îmbogăţească zestrea culturală cu frăţiorul Sălămior. Nooo! Chiar s-a insinuat un tatuat - stătea bine şi la capitolul ceafă şi braţe - cu gologanii pentru plinul făcut, şi-a luat şi gume, dar şi un compact disc cu şlagăre de nesuportat. Vedeţi, chiar se cumpără, parcă mi-a adăugat din priviri vânzătorul, schiţând şi un zâmbet. Nu părea genul care să asculte muzică clasică, dar nici cu cicalaca cichicea (sic!) nu l-aş vedea vreodată. Aşadar, îmi înţelesese indignarea.

Mi-e deja silă să mai alimentez fără plumb sau o voi face şi voi trimite banii prin altcineva. Eventual prin curierat. Concluzii:

1. Non-maneliştii ar trebui să alimenteze numai la Giurgiuleşti, Cahul, Ruse, Belgrad, Budapesta sau unde mai găsesc benzinării fără ritmuri orientale.

2. În mod normal, majoritatea e constituită de noi, ăia care ascultăm altceva în difuzoare. Nu mai e doar un zvon că mulţi posesori de maşini grele, obţinute prin diverse metode (se ştieee!, urlă ăla în microfoane), sug motorină de la pompă de numai 10 lei. Bătuţi.

3. Mă, voi, cei care purtaţi Cheia Sol pe burdihan, nu puteţi descărca mp3-urile preferate direct de pe internet?

Citit 758 ori Ultima modificare Vineri, 21 August 2015 17:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.