România lui Ilie Dobre

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Ne întrebam pe unde mai umblă preşedintele Klaus Iohannis? Este perfect funcţional, ieri le-a transmis românilor un mesaj, cu ocazia Zilei Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului. Abia aşteptăm următoarea dată importantă din calendar... Doar ne-am luat ţara înapoi, ţara lui Ilie Dobre.

* Celor care n-au înţeles titlul şi scoica din paragraful precedent - Ilie Dobre este un celebru comentator de sport de la Radio România Actualităţi, care, în afara cornerelor, ofsaidurilor şi a sistemelor 4-4-2 şi 4-2-3-1, nu-şi dă cu părerea în alte domenii, nu deranjează pe nimeni-nimeni-nimeni şi - pentru că-l cunosc personal - iubeşte lectura şi călătoriile.

* Senatul României se reuneşte astăzi într-o sesiune extraordinară pentru a discuta Codul Fiscal. Foarte multe amante vor rămâne, astfel, bronzate numai pe o parte...

* Ministerul Afacerilor Externe ne avertizează că, în cazul în care dorim să mergem la greci, trebuie să fim atenţi la furtună. Cum? L-au luat pe Busu secretar de stat la MAE sau Ortansa Jude a devenit direct ministru? Cât de serioasă poate fi avertizarea meteorologică a unui minister din altă ţară, turistul nu pune mâna pe un Google ca să vadă ce timp îl aşteaptă la destinaţie? Mă gândeam că sunt victima unei metafore, că la furtuni economice se referă comunicatul de presă, dar şef peste Externe e Bogdan Aurescu, nu Baconschi. Ultimul, cu toată zona zoster care i-a mâncat mandatul, s-a născut puţin poet, nu şi actualul chiriaş din Modrogan.

* Revin la domnul preşedinte al patriei. Conform unui calcul simplu - scrie presa centrală - Klaus Iohannis a fost plecat de 20 de ori în străinătate în primele opt luni de mandat la Cotroceni. Carevasăzică, de două ori şi ceva pe lună, aproape că n-a făcut gunoi pe la domiciliu... Îi şomează femeia de serviciu, câinelui din curte (dacă o avea, ar trebui să aibă) i s-au lungit urechile de foame. Pace ţie, călătorule, dar ştiu că de asta arată Sibiul atât de bine. N-ai avut timp (şi bani, probabil) ca să pleci în vacanţe.        

Citit 886 ori Ultima modificare Duminică, 23 August 2015 15:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.