Hipoacuzicul de la Cotroceni

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* La aproape un an de când au pus mâna pe putere - sintagmă oribilă pentru contemporanii lui aifon - liberalii s-au trezit cu ditamai upercutul din partea premierului. Precizare: premierul este acea entitate pe care Vasile şi Alina au reuşit doar s-o sperie ca într-o petrecere de Halloween, căci moţiunile lor de cenzură au fost de tipul Bălănel şi Miaunel. Am încheiat paranteza. Klaus Iohannis, preşedintele care nu doreşte scandal, s-a trezit în weekend să-l înţepe pe Ponta că a mers la o întrunire la Sofia fără să-i ceară voie. Revenit acasă, fostul contracandidat al sibianului a vrut să arate cine e şeful la Bucureşti şi a punctat în stilul lui. Stilul lui Băsescu: „Cetăţeanul Klaus doar vorbeşte, căci nu face nimic. Când merge la Bruxelles, ştiu de la ceilalţi premieri, este ca surda în horă, adică ascultă şi tace.” Surda în horă înseamnă multe, poate fi ca păstârnacul în lapte, izmana pe gard, cioara la semafor, bivolul pe autostradă, salamul în ceai, mileul pe veceu, cratima lipsă dintre mă şi ta. Brava, luaţi cu bun-simţ, liberalilor, mai ziceţi ceva, aţi încasat-o cu propriile arme... Data viitoare îi va da şi o palmă neamţului. Şi-l va lăsa şi fără mărunţiş prin buzunare. Aşa, ca să nu se ajungă la bătaie.

* În aceeaşi ruşinoasă zi de 26 octombrie 2015, am găsit următorul titlu: Iată la ce număr pot suna persoanele surdo-mute din România! Este vorba de 113. Hipoacuzicul de la Cotroceni, carevasăzică, mai are o şansă.

* Gabriel Oprea a făcut primele şi singurele declaraţii după accidentul poliţistului de pe motocicletă. L-a speriat avertismentul preşedintelui, el nu putea să rămână acasă sau să-i dea vreo replică de mitocan, ca Victoraş. Printre altele, Găbiţă a spus că „speculaţia că aş fi utilizat echipajul de însoţire în trafic fără temei legal e complect (sic!) nefondată”. Pentru un fost bodyguard al lui Miron Cozma se exprimă destul de corect gramatical, iar ca numărul doi într-un Guvern din Uniunea Europeană e cam fricos. Găbiţă, ca să fii paznic personal, am impresia că nu eşti complect!

Citit 814 ori Ultima modificare Luni, 26 Octombrie 2015 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.