Simona, singurul ambasador

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Surda din hora de la Bruxelles urma să se întâlnească ieri cu doctoraşul făcut la apelul bocancilor. Presupun că nu s-a amânat întrevederea, dar m-am grăbit, n-am aşteptat live textul de la discuţia programată la Cotroceni. Oare ce şi-or fi zis, o fi fost dispusă Surda să-l asculte pe Cercetatul Penal în dosarul Turceni-Rovinari? Şi-au cărat căpăţâni în piramida nazală, mai este valabilă poezia cu bunul-simţ în spaţiul carpato-danubiano-Ponta? Între timp, noi, plebea cu drept de vot, trebuie să strângem bucăţi de hârtie de pe jos şi să participăm cu încredere la loteria lui Orlando.

* Simona Halep a jucat ieri înainte ca înaltele tigve ale patriei să-şi întoarcă şi celălalt obraz. Am sperat că o va spulbera pe păluga vorbitoare de limbă rusă, dar probabil că trebuie să mai treacă nişte ani... Gazeta Rusiei avea dreptate: de ce să fie Halep favorita Turneului Campioanelor? Pe ce bază? Ai noştri, evident, au etichetat drept răutăcioasă analiza ziariştilor de la Moscova, doar ne-am învăţat în ultimii douăzeci de ani să certăm adversarii sportivilor români, arbitrii şi râul plus ramul care s-au transformat în apă îmbuteliată şi geamuri termopan. Halep, nepregătită să cucerească tenisul mondial (este mai mult decât evident acest aspect), rămâne totuşi primul abasador al României în lume. Stop.

* Se aude că Gabriel Oprea ar fi mers cu Poliţia după el şi la frizer. Asta apropo de scandalul de care nu mai scăpăm şi pe care România chiar nu-l merita. Ne presează alte bube, nu coloana oficială a unui individ care nu înţeleg de ce face cărţile guvernării. Ş-apoi cum să demisioneze Gabi din singura afacere pe care o poate controla cu adevărat? Să revină în Armată? Ar fi păcat să-l lăsăm fără pâine, printre foi de cort şi marmite n-ai ce să mai combini. Oprea, demisia! Nu pentru accidentul soldat cu un deces, ci dintr-un motiv mult mai întemeiat: n-ai detenta unui vicepremier! E bun ăsta?

* Şunca şi cremvurştii sunt la fel de toxici precum alcoolul şi tutunul. Aşadar, vreau poze cu Pamela Anderson pe cârnaţi...

Citit 699 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.