Pozele de după perdea

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Căciulatul a promulgat legea care scoate ţigările de urechi din cluburi şi sedii de firmă. Din spaţiile publice, ca să mă exprim în litera legii. După publicarea în Monitorul Oficial vor trece 45 de zile şi nu va mai mirosi a fum acolo unde îi taie greaţa pe fumători. Am prieteni care beau tutun şi pe care îi tolerez în timpul beţiei, dar – cu riscul repetiţiei – nu mai pot să dialoghez cu şoferul de taxi care-mi răspunde cu jumătate de gură. Ailaltă e ocupată cu o bucată de chiştoc. A, dar vă deranjează că fumez, mă întreabă, şi mai trec secunde bune până când îi face vânt peste geam. Şi e uşor scandalizat de solicitarea clientului. Dar dacă intru cu bocancii murdari de noroi, are grijă să-mi atragă atenţia că nu-i bine să repet gestul. Să fim egali, se poate spune, dar egalitatea să fie simţită numai de unii dintre noi!

* Un senator UNPR propune ca pe buletinele de vot să apară şi fotografiile infrac... pardon, candidaţilor. „Lista de candidaţi prezentată electoratului sub forma unei simple înşiruiri de nume nu permite alegătorului o identificare clară a persoanelor, lăsând loc confuziilor. O fotografie standard, tip buletin sau carte de identitate, va ajuta, pe lângă nume, prenume şi formaţiune politică, la o mai bună individualizare a candidaţilor”, consideră numitul Constantin Popa. Permiteţi-mi să bombănesc pe puncte:

1. E musai ca în cabina de vot să existe şi cel puţin un pix sau o cariocă. Mustăţile şi perciunii n-ar lipsi de pe fotografiile împricinaţilor... Sau semnele de operaţie, cum executam pe vremuri în moalele manualului de istorie.

2. Îmi pare rău că Lenuţa nu mai poate candida. Dar se poate cu Olguţa şi Alinuţa, adică vom intra cătrăniţi după perdea şi ne vom putea ridica moralul. A nu se înţelege că derapez, nu sunt misogin şi nici n-o ard cu sexismele. Dar nu le-am obligat eu să candideze, bre.

3. Păcat de candidaţii nevăzători... Nu se vor putea bucura ca toată lumea de figurile vesele şi triste care ne doresc binele o dată la patru ani.        

Citit 670 ori Ultima modificare Vineri, 29 Ianuarie 2016 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.