Inteligenţă pasivă

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Iar m-a prins un text spre fumat şi nefumători. O anumită Mujea-şi-nu-ştiu-cum, pricopsită cu blog şi destui urmăritori (mai nou şi-a dat cineva seama că inşii din lista de Facebook nu-ţi pot fi chiar prieteni), m-a agresat ieri dimineaţă cu următorul titlu: „În cârciumi bate vântul. Unde sunt nefumătorii ăia de urlau că vor interzicerea ţigărilor? Unde?” Mai departe, domnişoara Oana (pare să aibă maximum 30 de ani şi nici n-o văd în umbra vreunui bărbat de succes pentru ca ea, potrivit silogismului, să fie o femeie puternică) ne sugerează nouă, idioţilor care nu ţin ţeava de tutun în gură, că 1. „măcar din bun-simţ ar trebui să vă duceţi să susţineţi barurile”, 2. „fumăm pe stradă şi aruncăm chiştoacele pe jos - vă place?”, 3. „eu zic să vă duceţi după refugiaţi că văd că aici nu vă place chiar dacă nu se mai fumează în locurile publice”, 4. „presupun că vă place când vedeţi mame care-şi plimbă pruncii în cărucior şi fumează în acelaşi timp” şi 5 „mă enervează cel mai tare că voi staţi acasă bine-merci! Duceţi-vă dracu’ şi umpleţi cârciumile că e aer curat de respirat cu emisii de la maşini de fiţe”.

Booon, cred că aţi tras în plămâni tonul isteric al acestei agresive, care, dacă e prost-crescută, consideră că orice fumează pe tastatură trebuie să aibă şi parfum de credibilitate. Am şi colegi care încearcă pe undeva s-o facă pe discriminaţii (normal, e vorba de pufăitori), dar măcar au umor şi măcar şapte ani de la domiciliu. Să-i răspundem belicoasei fără cauză:

1. La restaurant mă voi duce de fiecare dată când voi avea chef şi dacă mă va ţine buzunarul. Am fost şi când se fuma, îmi asumam acest lucru, iar acum, dacă mi se inoculează că se trag obloanele, nu mă priveşte insolvenţa sau falimentul vreunei unităţi. Când era pe profit, omitea să mă cheme la AGA.

2. Dacă arunci chiştocul pe stradă, nu se cheamă că eşti discriminat (şi acţionezi în consecinţă), ci ţoapă. Şi meriţi amendă!

3, 4 şi 5. Incultura, cred că şi penuria de inteligenţă nu pot fi dobândite dacă vom readuce scrumierele în spaţiile închise. Am prieteni fumători pe care-i suport umplându-mă de fum. Nu merită un asemenea avocat.

Citit 599 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2016 17:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.