Cum a trecut Dumnezeu pe peleţi

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici. E părerea formaţiei vocal-instrumentale Taxi şi a unor vedete considerate prietenii lui Dan Teodorescu şi ai celorlalţi membri din arhicunoscutul grup. Aşadar, Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici... Cam greu (spre insurmontabil) mesajul, ce le-o fi trebuit oamenilor ăştia să se muncească în asemenea hal? Cinstit, de la „Castraţi-mă, castraţi-mă, iar dacă nu, eutanasiaţi-mă!” până la mofturile lui Doamne-Doamne e ditamai hăul. E ca şi cum ai încerca să faci liniuţe cu Loganul, pe bune, or să ieşi cu propriul căţel la plimbare, să n-ai grija de a deretica în urma-i, dar apoi să-ţi pui problema dacă Tatăl Nostru are card de client la Dedeman sau Praktiker.

Asta-i opinia unui incult încăpăţânat care n-a avut onoarea de a fi considerat amicul „taximetriştilor” muzicii autohtone. Mi-a suflat o voce oarecare că, de fapt, Cel de Sus s-a debranşat de la sistemul centralizat de încălzire, aşadar până aici menestrelii au nimerit-o, dar se mai zice că El nu suportă lemnul, implicit nici sobele. Dumnezeu preferă peleţii, bre, aşadar centralele alea sofisticate care scot pe nări multă cenuşă. Ah, să nu uit - Taxi şi ăilalţi fac un apel la smerenie, aşa cred ei. Pe de altă parte, s-au trezit să-i facă planurile Jupânului: îi convine au ba, trebuie s-o frigă numai cu obiecte pe bază de lemn. Şipci, eventual, PFL sau PVC... Implicit, printre sfinţii din Ceruri i-am putea regăsi cu precădere pe meşterii populari fără de care nu se derulează nicio manifestare publică. Eh, asta o fi taina, sunt prea neimportant ca s-o pricep.

De asemenea, dacă tot le place intelectualilor (lista o găsiţi pe site-urile de ştiri) să fredoneze pe sistem minimal, Creatorul (sau Mama Natură, cum îl apelează adepţii evoluţionismului) pare condamnat să locuiască în baie. Sau pe balcon, ca să nu deviez într-o blasfemie. Fusese deja creată una. Pe note. Îmi doresc, totuşi, să se mute şi El măcar la două camere, decomandate, cu toate că merită mult mai mult. Aşa să-i ajute Taxi! Amin.

Citit 566 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2016 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.