Smerenia umorului doamnei Stela

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Trupa Taxi a revenit pe Youtube cu varianta modificată a şlagărului „Despre smerenie”. Grigore Leşe, aşa cum ceruse, a dispărut din proiect, dar au apărut alţii, printre care şi doamna Stela Popescu, antibioticul umorului românesc. De lemn. Tănase.

* Andreea Bălan, una dintre fetele care în deceniul trecut îl rugau pe papa să le lase la mare, este însărcinată. Cu primul său copil, aşa cum anunţă ziariştii incestuoşi fără voia lor. Să dea Dumnezeu să se bucure de el, aş adăuga un citat din popor, zicere care conţine uşoare accente culinare.

* Conform unei legi de ultimă oră, dacă nu ne vom împiedica de vreun bancomat, ni se va oferi ocazia de a cerşi la orice magazin un cash de maximum 200 de lei. Iar dacă nu vom fi serviţi, acel agent economic fi-va pasibil de o amendă durdulie. Aş încerca să iau marafeţi (ce termen vintage!) şi pe caiet - adică să mă treacă undeva, într-un colţ de agendă, în caz că bate vântul pe card.

* Un parlamentar doreşte introducerea noţiunii de „regret efectiv” în Codul Penal, astfel încât persoanele cercetate pentru infracţiuni precum evaziunea fiscală şi spălarea de bani să fie ocolite de pârnaie, dacă demonstrează că le pare cu adevărat rău pentru faptele comise. Până acolo, însă, e bine să ia naştere şi alte noţiuni: regretul cât de cât, remuşcarea aproximativă, pocăinţa dubitativă. Iar acestea ar putea atrage un an-doi de puşcărie cu suspendare.

* Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, ieri, interzicerea a două dintre cele trei spoturi ale campaniei „Tu votezi. MAI te informează”, CNA constatând că acestea nu sunt în concordanţă cu legea alegerilor. Spoturile, în eventualitatea în care aţi lecturat pe diagonală, au fost realizate de Ministerul Afacerilor Interne, adică exact de instituţia care organizează şi supraveghează scrutinul. Adăugăm detaliul că Liviu Dragnea a primit doi ani de temniţă cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012 şi ne iese următorul silogism: Se va fura şi anul acesta, dar nu chiar aşa de puţin.

Citit 753 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Mai 2016 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.