Fă Delto, aveai chef...?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Premierul României a fost fotografiat (şi filmat) în timp ce strângea gunoaie în aşa-zisa Delta Văcăreşti, un parc natural urban dintr-un colţ al Capitalei. Păreri umile, de contribuabil cu multe lacune:

1. Prim-ministrul despre care fac vorbire se numeşte Dacian Cioloş, e puţin tehnocrat şi pare că se pregăteşte de alegerile parlamentare din toamnă. Aşa să-l ajute Biroul Electoral Central!

2. Dacă în locul său ar fi fost Victor Ponta, am fi asistat la o minune: deşeurile s-ar fi colectat singure, apoi i-ar fi oferit şefului de Executiv salutul mic.

3. Regret că Cioloş ăsta e aşa de înţepat... Ar fi trebuit doar să afirme că e cazul ca cineva să facă bec prin Parcul Văcăreşti, iar la toamnă, după ce Ponta ar fi redevenit boss de boss, ne-am fi trezit cu ditamai spectacolul: Fă Delto, aveai chef de o curăţenie generală? Şi-ar fi luat omul şi barca acolo, ar fi ieşit ca lumea. Numai matale eşti de vină. Daciane! Nu eşti bun de politician: politicianul gândeşte, nu munceşte, iar când stă degeaba, de fapt le face umbră fraierilor.

4. Românul de rând care aşteaptă la umbră, cu berea în mână, ajutorul social i-ar transmite lui Cioloş să nu facă zgomot în eventualitatea în care va trece pe „sectoare” şi în cartiere. Mai uşor, bă, ce-i cu atâta zarvă? În linişte nu te poţi încovoi?

* Gabriel Oprea, fostul conducător al UNPR-ului, a anunţat că se va retrage din politică. N-are rost să pună la suflet, plânge după el acel duş cu vibromasaj pe care l-a comandat în perioada în care era ministru la Interne. Şi nu se cade să vorbeşti despre retragere într-o perioadă în care ţi s-a deschis cel puţin un dosar. Măcar din superstiţie.

* Nimic despre Brexit în ultimele zile, aproape că bate la pleoapă. O vor păţi românii din Regatul Unit sau mai mult cei care vor să emigreze la Londra? N-are rost să mai aşteptăm explicaţiile primilor oameni în stat, ne vom ghida după cutuma autohtonă conform căreia, în clipa în care ai păşit într-o incintă, cauţi cu disperare toaleta.

Citit 477 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2016 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.