Alo, Jandarmeria bunului-simţ?

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Din ciclul „Vorbim ca să ne aflăm în treabă mare”, ministrul Transporturilor a declarat că a călători cu trenul este un lux şi, în mod justificat, costă mai mult. Dan Costescu nu e primul tehnocrat (apropo, un tehnocrat poate fi considerat politician?) care ne juleşte inteligenţa cu vreo afirmaţie. Remarci:

1. Tizul de la Transporturi are pe undeva dreptate: cine naiba îşi permite luxul de a sta în vagon douăzeci de ore între Galaţi şi Timişoara? Doar să fii nebun sau să fii lipsit de altă opţiune...

2. E un lux să poţi călători la un moment dat cu Maşina Timpului, iar trenul românesc pare că din acest motiv a fost inventat. Şi-aşa traversăm vremuri care se derulează în cea mai mare viteză. Îmbătrâneşti mai lent într-un InterRegio.

3. În ziua în care două trenuri aproape că s-au mozolit în judeţul Caraş-Severin, ajungând ca bleguţele faţă în faţă, îţi permiţi ca ministru de resort să hiperbolizezi mijlocul de transport cu peron pe dreapta sau pe stânga? Înseamnă că nu la Transporturi, ci la Sănătate ar fi trebuit să ajungi.

* Un alt sinistru, Bostan de la Comunicaţii, ăla care expectora că învăţământul românesc este gratuit, a încercat să-şi pună un ciur de cenuşă în cap, după ce i-a scăpat gâsca din cavitatea bucală. La câteva zile, a revenit cu o mostră de necuviinţă: „Poliţia gândirii a încercat să diabolizeze ceea ce am spus”. Aş apela, Bostane, la alte două instituţii importante în această republică: Jandarmeria bunului-simţ şi minerii conştiinţei.

* Arhicunoscuta Andreea Marin a fost atacată de trei câini maidanezi şi a venit la televizor pentru a-şi povesti păţania. Hodoronc-tronc, pe canapea, lângă Zâna Surprizelor, s-au plantat şi doi apărători ai patrupedelor slobode. Unul dintre ei - cât cinism! - a arătat spre cameră o ţidulă conform căreia maşina hingherilor care a ridicat potăile nu avea autorizaţie. Alde Fetiţa şi Azorel aveau, probabil, dar n-au apucat să afle cât de gustoasă e fosta soţie a lui Bănică Jr.

Citit 467 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 16:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.