Înghiţitura acronimelor

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Gabriela Firea a intrat în concediu de odihnă la două săptămâni de la preluarea mandatului de primar general al Capitalei. Este o afacere sută la sută românească: începi treaba cu o vacanţă. Ce rost are să rezolvi toate problemele comunităţii în câteva zile? Păi, mandatul se întinde pe patru ani, nenicule!

* Pentru a ne păzi de virusul Zika, Ministerul Sănătăţii ne recomandă călduros prezervative şi spray-uri de umilit ţânţarii. Dar poate prefer o relaţie platonică, poate nu mă îndrăgostesc aşa de uşor de bâzdâganie...

* Un liceu agricol din judeţul Timiş n-a mai dat niciun absolvent de fix şase ani de zile, băieţii şi fetele de acolo întrecându-se în note de 1, 2 şi 3 la matematică şi limba română. Aşadar, iată un viitor sediu de bar cu păcănele!

* Protestul puşcăriaşilor de la Iaşi s-a extins la Botoşani, deţinuţii făcând scandal după gratii din cauza condiţiilor. Ciudat este că nu ies pacienţii din spitale să-şi strige amarul, probabil că nu se simt în stare. Îi pasează gândacii de colo până dincolo.

* Acronimul PMP a înghiţit acronimul UNPR. Cum e posibil aşa ceva? Eh, numai în politică se poate ca un peşte mic să pape o broască ceva mai mare. Cine va avea de câştigat? Niciunul dintre ele. Măcar fac puţină gălăgie ca pekinezul „deranjat” de dalmaţienii care i-au răscolit neglijent curtea.

* Noul selecţioner al naţionalei de fotbal a României se plânge că n-a mai avut un contract atât de prost cum e cel încheiat recent cu federaţia condusă de Răzvan Burleanu. Ne-am liniştit, carevasăzică. Dacă nici măcar de propriul buzunar n-a avut grijă, mi-e limpede ce bătaie o să ne servească în preliminarii Kazakstanul.

* Curtea Constituţională a României şi-a schimbat ieri componenţa, unii schimbându-i pe alţii în baza unor criterii care mă depăşesc. Dispare, din păcate, acel domn Zegrean, care ştia să binedispună la fiecare întâlnire cu presa. Aveai mereu impresia că acolo se discută pe marginea unei constituţii hazlii.

Citit 556 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iulie 2016 16:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.