Prinde baba şi rupe-i paporniţa!

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Când se mai potolesc atentatele, ne lăsăm oripilaţi de imaginile filmate de un amator în intersecţie, scene devenite virale pe Facebook, şi tocăm la foc automat, indiferent că ne-a fost montat un aparat competent de emis păreri au ba.

Presupun că aţi urmărit, poate şi întâmplător, faza cu băbuţa care a traversat pe roşu în Bucureşti şi s-a ales cu o frumoasă pereche de cătuşe. Nichelate, bănuiesc, ca să nu-i rămână urme de rugină la încheieturi. Până s-o doboare, zdravănă mamaia din Capitală!, domnii cu caşchetă au avut nevoie de întăriri - nu ştiu dacă au fost zece-doisprezece agenţi, aşa cum s-a speculat, dar vreo cinci-şase tot am numărat. Infractoarea cu talon de pensie a fost îngenuncheată, împachetată corespunzător şi umflată pentru o legitimă excursie la secţie. Aflu că amenda în acest caz n-a sărit de 650 de lei, o nimica toată pentru un asemenea monstru greu de răpus...

Scandalul şi-a făcut, însă, rost de combustie abia după ce poliţistul-narator Marian Godină i-a luat public apărarea plutonului de oameni ai legii care se încurcase stângaci în baticul bunicuţei. Realizatorul de emisiuni Mihai Găinuşă i-a ironizat mişcarea, iar populaţia a făcut bum, taberele împărţindu-se vraişte şi aruncând cu tort şi noroi, ca-n scheciurile cu Stan şi Bran. Fondul problemei, excesul de zel folosit într-un caz elementar, fusese eludat. Bine că nu fuseseră chemaţi mascaţii călare ca s-o rezolve din bici pe terorista cu paporniţe, no?

M-am amuzat teribil să văd cum cetăţeanul de rând face trimiteri la sticleţii americani şi la filmele în care binele mereu învinge. E acel român care, după ce te ceartă ca cel mai incoruptibil justiţiar al planetei, urcă în autoturismul personal, din neatenţie nu observă flash-urile din sens opus şi, implicit, este tras pe dreapta de un echipaj al Poliţiei. Atunci nu mai e la fel de „corect în faţa legii” şi, în loc să prezinte documentele de călătorie, dă un telefon la „cineva, că ştie el pe cineva” şi scapă. Altfel, spectacolul grotesc din stradă ne oferă un răspuns pertinent la altă întrebare: de ce nu vedem şi o ceafă-lată, o tulpină de interlop, pusă la pământ de poliţişti? Păi, le e greu şi cu mătuşile, nene.

Citit 818 ori Ultima modificare Joi, 11 August 2016 16:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.