Suntem buni. Buni încasatori

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Ai văzut meciul de box al românului Nistor la Jocurile Olimpice de sub Corcovado? Pricepi activitatea cu mănuşile de jumătate de metru, ştii ce înseamnă să primeşti un croşeu în figură? Haide, nu ezita să recunoşti, căci suntem buni încasatori, noi, românii... Înfrângerea compatriotului nostru la Rio, decizie aberantă, în antiteză cu ce se petrecuse în ring, reflectă fidel relaţia dintre electoratul mioritic şi politicianul din spaţiul carpato-fără-filtru-şi-aşa-mai-departe. Iordanianul care i-a fost adversar sportivului nostru a luat pumni şi din stânga, şi din dreapta, şi de la gară, dar şi de la aeroport, a fost numărat de două ori, însă decizia juraţilor i-a aparţinut. Sentimentul ne este însă familiar: băieţii din Parlament îşi stabilesc pensii speciale şi alte beneficii nejustificate, propun idioţenii la kilogram care devin legi, îşi angajează neamurile pe banii noştri, chiulesc pe capete şi se acoperă ca infractorii, votează la mai multe mâini, iar după patru ani mergem iarăşi ca să-i desemnăm. Prin urmare, eşecul pugilistului Nistor, cu tot respectul pentru tipul care a dat ca-ntr-un sac de box, este binemeritată. E înfrângerea noastră, a celor care degeaba au aruncat de nervi mileul şi bibeloul de pe televizor.

* Şi, dacă tot am deschis această paranteză, energia de combatanţi fără cazemată ne-o consumăm pe alte nişe. Ne va ieşi greu din tărtăcuţă acea mamaie din Bucureşti abia răpusă de zece bravi poliţişti de la Rutieră. Dacă băbuţa a fost pusă cu botul pe labe, ne mai potolim, iar duminica viitoare am putea ieşi liniştiţi la un nou scrutin.

* Românul, bătut, umilit, devenit aproape mascota, reprezentarea deplorabilului, are alte griji. În weekend ne-a fost servit încă un exemplu grăitor: un nemernic a fost filmat şi „lăudat” pe Facebook în timp ce-şi golea portbagajul în natură între localităţile Tuzla şi Costineşti. În ciuda unui trafic intens, „gunoiul”, aşa cum l-a numit autoarea clipului, a aruncat fără remuşcări resturile care-i crescuseră în autoturismul înmatriculat cu numărul MS-12-FYT. Nu răspândirea acestor imagini este însă tratamentul pe care-l merita mureşeanul - teroristul trebuia legat fedeleş şi băgat în portbagajul deja obişnuit cu excremente.

Citit 516 ori Ultima modificare Duminică, 14 August 2016 18:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.