Despre coada românului. Iarăşi

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Vorbim de aproape o săptămână despre coada pe care Tăriceanu a fentat-o, însă nu ne punem problema de ce obiceiul ceauşist de a te uita numai în ceafa celui din faţa ta nu dă semne de dispariţie. Suntem contaminaţi, e limpede, dar măcar bătrânii satului, sfatul popular ar trebui să ia atitudine. La rece! De ce nu se zbat instituţiile statului ca să nu mai zăbovim ca vitele în încăperi aproape insalubre, aerisite doar când se deschide uşa? Cutuma de a obliga proştii naţiei să aştepte în şir indian s-a extins şi la supermarketuri, lanţuri de magazine aduse din străinătate... Şi nu din China sau Coreea de Nord. Apropo, aţi încercat vreodată să cereţi deschiderea încă unei case pentru fluidizarea „excrementului” biped din magazinele cu de toate? Cel puţin 50 la sută dintre clienţi îţi aruncă flăcări din priviri, iar ceilalţi au tendinţa de a se gârbovi, de a se face mici în spatele solicitantului. Dacă ar tuşi dirigintele de hipermarket, cetăţenii umili ar răspunde în cor: „Nu eu, nenea, nu eu, nenea, ci nemernicul ăsta! Noi putem să stăm la coadă, n-avem oase în burtă!” Aşadar, cum să nu faci slalomuri când te numeşti Tăriceanu şi eşti preşedintele Senatului?

* Liderul din Galaţi al ALDE scuză gestul lui Călin Popescu, de ca şi cum ar mai fi fost nevoie de aşa ceva. Nu ne miră, ba chiar aş fi fost neliniştit în absenţa unor explicaţii care se doresc savante.

* Bacăul a rămas de trei zile fără apă potabilă. În alte oraşe la fel de mari se vorbeşte despre dispariţia vinului. Dar vine el octombrie... Sau, dacă doriţi, septembrie.

* Un episcop italian a lansat o cruciadă împotriva isteriei Pokemon Go: „Este un joc diabolic, fabricant de cadavre ambulante.” De aici înţeleg că omul n-are smartphone. Nu încă.

* Mai vorbeşte cineva despre ineficienţa sistemului educaţional românesc? Iată că avem doi profesori implicaţi în aşa-zisul puci de la Ankara - cei doi au fost deja reţinuţi. Până la proba contrarie, ne putem lăuda cu ditamai strategii plecaţi de pe băncile şcolii ghiaure. E adevărat, nu le-a ieşit, dar orişicât.        

Citit 695 ori Ultima modificare Joi, 18 August 2016 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.