Nălbarisme

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Mă urmăreşte de cel puţin 24 de ore o dilemă urbană. Oare cum se pronunţă corect, Dana Nălbaru sau Olivia Steer? * Nălbaru, soţia unui actor român care a jucat inclusiv în filme în care se consumă ciorbă, a decis să-şi retragă copilul de la şcoală pentru o alternativă intitulată home school-ing. Adică, şcoală făcută la domiciliu pe baza unor ingrediente necunoscute. Inovaţia acestui cuplu, i-aş putea spune nălbarism, ar putea fi totuşi atacată de inşi ajunşi de multă vreme în politică şi care, de asemenea, au frecventat doar cursurile Şcolii Vieţii. Vanghelie ar fi doar unul dintre nume...

* Se aude că şi soţii Iohannis ar fi tentaţi să-şi retragă copiii de la şcoală. Doar de dragul modei, nu e altceva.

* Problema este că domnul Klaus şi doamna Carmen nici casă nu mai au. Unde să-i retragă pe bieţii copilaşi? Lăsaţi-i, nene, în continuare la cursuri!

* Olivia Steer? N-am pomenit-o întâmplător, e acea doamnă, la rândul său căsătorită cu un tip din industria televiziunii, care luptă împotriva cefei de porc pe grătar, a cartofilor prăjiţi cu ficăţei în tigaie şi a vaccinurilor. Dilema e în continuare de nezdruncinat.

* Timişoara va fi Capitala Europeană a Culturii în 2021, an în care nu se ştie dacă bătrânul continent va mai funcţiona sub forma actuală. I-aş invidia pe timişoreni, cu toate că fruncea e stabilită de multă vreme, dar ce treabă are Uniunea Sovietică, unde locuiesc eu, cu Bruxellesul şi Berlinul? Eu aştept apa caldă, nu-mi trebuie cultură, bre.

* Rusia, că tot am amintit-o, a organizat ieri alegeri libere în Crimeea. România, prin vocea Ministerului Afacerilor Externe, a anunţat că nu recunoaşte scrutinul. Eh, niciodată nu-i timpul pierdut... Când se stârneşte furtuna, îţi strângi umbrela.

* Meteorologii anunţă că astăzi se instalează toamna. Sau că-şi intră în drepturi, cam asta e exprimarea cititorilor de pe harta cu norişori şi raze de soare. În Moldova, acest enunţ se traduce astfel – trebuie să culegem la vie.         

Citit 522 ori Ultima modificare Duminică, 18 Septembrie 2016 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.