In English, mister Klaus!

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Se apropie campania. Aia de cules a trecut, dar ne rămâne de praşilă pentru Parlament. În decembrie. Până atunci, Iohannis ne sfătuieşte să avem grijă la bălării. Unde o fi văzut el boscheţi iarna chiar nu pricep. Poate pe la Miami...

* Ne putem lăuda cu un ministru al Muncii sută la sută adaptat apucăturilor din sud-estul Europei. Cu ocazia deschiderii noului an universitar, Dragoş Pîslaru le-a spus studenţilor că, pe lângă micile sau marile greutăţi, întotdeauna este loc şi de o bere. Mă speriasem ca blegul, credeam că face referire la teza de doctorat.  

* Şi şeful statului le-a vorbit studenţilor în prima zi de foială pe anul 2016-2017: „Intraţi în partide! Cum vreţi să dispară dinozaurii cu discursuri retrograde? Ei ocupă un loc mare, fac umbră mare. Micşoraţi-o!” Uneori am impresia că nu se mai ocupă nimeni de discursurile prezidenţiale şi că fostul profesor de fizică bagă de la el. Ar fi putut să apeleze măcar la doamna Carmen şi ne-ar fi vorbit în limba engleză, cu o metaforă, poate şi o anecdotă, ceva... Altfel, cu ce să intre studenţii în partide? Pe roşu sau la verdele semaforului?

* Domnul Iohannis a adus în discuţie şi educaţia din spaţiul carpato-danubiano-şi-cum-îşi-mai-doreşte-UE. Actualul sistem de învăţământ îi minte pe elevi şi pe părinţi, a grăit Klaus. Hopa, preşedintele e în opoziţie, cu toate că la putere este Guvernul „său”. Curat ghinion!

* Un deputat britanic a afirmat că românii nu sunt în stare să utilizeze telefoanele mobile, dar măcar se pricep la cules de căpşuni. Mă simt profund jignit. Iată de ce:

1. Unde naiba o fi văzut ăsta căpşuni în Marea Britanie? Nici măcar în lichior nu le găseşti.

2. După ce a făcut această declaraţie, a dus mâna în buzunar ca să vadă că nu mai are smartphone?

* O râşniţă a explodat acum două zile în judeţul Vaslui. Ce-o fi căutat acest aparat în ţinutul pomenit? Parcă vezi că voiau oamenii să-şi prepare o cafeluţă, deşi n-aş băga mâna în foc.

Citit 455 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2016 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.