Tocmai românii să fie jefuiţi?

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Toamna s-a aşternut cu straie decembriste peste România, cu precădere în Moldova, regiune care pune mare preţ pe cules. Şi pe pastramă. Abia acum resimt inversarea polilor - în loc să cinsteşti la domiciliu, la umbra propriei damigene, eşti nevoit să faci consumaţie la birt.

* Vom avea au ba căldură la iarnă? Aceasta este întrebarea de milioane a românului, ins care a trăit în Galaţi sau Făurei, dar care observ că nu mai beneficiază de domiciliu stabil. E când la Braşov, când pe la Bucureştii doamnei Firea... Şi mai sunt şi alte oraşe care trăiesc cu angoasa putrezirii de frig a caloriferului, iar poetul, într-o zi însorită, a şoptit că expediţia continuă.

* Un inginer român a fost răpit în Nigeria. Din ţară se aude că al nostru trebuie salvat până la alegerile generale din decembrie. Apoi, diaspora poate redeveni antipatică.

* Aseară, înaintea meciului de fotbal dintre Kazahstan şi România, jucătorii naţionalei pregătite de Daum au fost jefuiţi. Dacă nu le-a fost furată strategia de victorie, înseamnă că nu s-a întâmplat nimic. Chiar dacă e ciudat ca tocmai nişte români să fie tâlhăriţi, nu-i aşa?

* Lupta anticorupţie din spaţiul carpato-danubiano-Ponta a devenit model pentru o colegă de spaţiu comunitar. Despre Slovacia este vorba. Sunt foarte multe lucruri pe care le putem învăţa de la voi, spun oficialii de la Bratislava, şi mă tem că prima chestiune este şi cea mai dificilă. Ca să combaţi corupţia, mai întâi trebuie să ai de-a face cu ea. Să nu rămâi cu ea doar în cavitatea bucală, vorba lui Băsescu. Aşadar, furaţi, băi, furaţi!

* Primăria comunei Popricani din judeţul Iaşi a fost spartă de persoane încă neidentificate, care au reuşit să fure un seif de 100 de kilograme cu 3.000 de lei, dar şi 8.000 de lei dintr-un sertar, banii reprezentând indemnizaţiile persoanelor cu handicap din localitate. Habar n-am dacă acesta a fost un jaf sau ditamai auditul, căci mai lipsea să aflăm şi ce leafă avea primarul.

Citit 564 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2016 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.