D-aia n-are nici coadă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un urs, ursuleţ, cum i-au zis unii evident mai talentaţi decât mine, a făcut jogging pe casele unor sibieni şi, la finalul cursei, a fost răpus de alicele unui mânuitor de puşcă de vânătoare. Tranchilizantele nu-şi făcuseră efectul, anunţa la un moment dat prefectul de Sibiu, prezent în poligonul ad-hoc din buricul târgului părăsit acum doi ani de Klaus Iohannis.

Criminalii, nişte nenorociţi, să facă puşcărie, s-a auzit isteric dinspre Facebook, dacă-mi este permisă personalizarea reţelei de socializare... Ce ţară de c***t, nişte mizerabili, oameni limitaţi, fără suflet, proşti, incompetenţi! Toate aceste invective, plus altele pe care nu le-am mai parcurs, au umplut spaţiul public virtual (e oximoron, dar instanţele se pare că încurajează acest viciu de limbă) după incidentul din inima civilizaţiei româneşti. Dacă nici în Ardeal nu se dă ora exactă la bune maniere, doar n-o să aşteptăm cucul de Mizil, nu-i aşa? De aici, inerţia compatriotului fiind incomensurabilă, se lasă şi cu proteste, petiţii, imprecaţii. Bietul ursuleţ, acesta e motto-ul tânguirii naţionale stârnite de PSL-ul unui vânător bun executant de ordine. Că doar n-a făcut-o de capul lui „înapoiat, nesimţit, nemernic etc.”.

Gestul reprobabil care ne-a făcut reclamă în lume merită înfierat, ba chiar trebuie găsiţi vinovaţii şi traşi la răspundere. Punct. Acei doi, trei, patru, poate zece responsabili care au acţionat arbitrar, nu întreaga umanitate, aşa cum declamă, de pildă, jurnalistul Grigore Cartianu, ins care umple de venin „specia infernală numită om”. Cu alte cuvinte, vinovat de uciderea ursului aş fi şi eu, dar şi mama, vânzătoarea de la chioşcul din colţ şi instalatorul care mi-a schimbat chiuveta. Cartianu şi cei de pe Facebook, nu toţi, dar încerc şi eu să alunec în păcatul generalizării, au alte interese, nu mai vituperează la fel când se aruncă ambalaje de ţigări şi alimente pe jos, când se „bormaşinizează” în bloc indiferent de oră, când se fac asfaltări de-a-n boulea şi, cel mai important, atunci când indivizi mânjiţi din punct de vedere penal ies în agora ca să mai câştige nişte voturi. Ah, nu, nu mă interesează politica, e cea mai întâlnită replică. Nasol, vorba elefantului din bancul ancestral, foarte nasol. D-aia n-are ursul, pe lângă viaţă, nici coadă.        

Citit 512 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2016 15:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.