Culpa de a deveni sportiv de performanță

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Și-a certat suporterii, eternul nemulțumit public românesc, a dat de multe ori dovadă de suficiență, a refuzat să reprezinte țara la Jocurile Olimpice din Brazilia din cauza unei bâzâitoare (aceasta a fost explicația oficială, s-a speculat însă că a deranjat-o netitularizarea la drapel), la Fed Cup uneori s-a prezentat, alteori n-a avut chef. În general a etalat destule momente de simpatie în alb-negru. Subsemnatul, ar fi culmea să mă dau amnezic, i-a amendat ca nespecialistul (urmăresc tenisul cu adevărat de numai câțiva ani) ieșirile în decor, greșelile omenești, până la urmă.

Da, despre Simona Halep este vorba, proprietatea chibițului de duzină, proasta fiecăruia atunci când trage în fileu, campioana inimilor în turneele în care a avansat până în finală, dar nu a tuturor cutiilor toracice de pe aceste meleaguri.

La noi, la poporul reprezentat de oaie și păzit de făcăleț, funcționează eficient principiul „e al meu, eu l-am făcut, eu îl omor”, de aici plecând și degetele încrucișate de sâmbătă după-amiază care nu-i dădeau nicio șansă constănțencei. Era 0-1 cu letona Ostapenko – e drept, un start năucitor, cu break la zero – și deja curgeau mesajele de tipul „doar v-am zis eu, asta n-are cum, mai lăsați-mă-n pace cu machidoanca asta figurantă”. E de pe la noi, poartă tricolorul? Gata, e numai bun de pus la zid, de imortalizat cu selfie la victorie și de împușcat în cap la eșec. Și mai grav este că își arogă calități de critic de artă în sport diverși anonimi care pică și testul mersului pe stradă.

Despre finala de la Roland Garros n-am ce însăila, știu doar că Halep a avut un adversar incredibil, cu un potențial uriaș, o baltică de 19 ani care ar putea domina tenisul feminin ani în șir. Această Ostapenko merită trofeul deoarece a pus mai mult suflet decât inteligență. Da, a meritat și insultele aruncate în fața televizorului de susținătorii veritabili ai Simonei. De unde luciditate aici? Ține de un firesc contemporan să urăști adversarul idolului tău...

Carevasăzică, să nu te pună naiba să faci sport de performanță în România! Sau dacă n-ai de ales, trebuie să fii conștient că te expui în fața microbistului. E mai ușor să te faci Băsescu, Năstase Adrian, Dragnea, Olguța, Firea, Udrea, Videanu sau Șerban Nicolae. Te înjură și pe tine, dar te și votează.

Citit 855 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2017 20:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.