Mioriţa, neştiutoarea de carte

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Conform studiilor, peste 3,5 milioane de români iau în calcul să se mute. Chiar dacă nu-şi vor îndeplini acest deziderat, măcar va rămâne în aer subiectul că nu le mai place locul în care poluează.

* N-aveam de gând să tratez subiectul, am în sertar istorioare care-mi ţin de cald până la Revelion (ăla din 2037), însă un confrate a lovit pe Facebook acolo unde trebuie. Şi m-a stârnit. O biată cântăreaţă de manele a decedat, iar românul degrabă vărsător de băşcălie şi-a creat o bună ocazie de a fi glumeţ pe Internet, cel mai pontos din galaxie. A murit Denisa Manelista şi instantaneu ni s-a activat nimbul de hazliu fix ca atunci când mai apare câte un preot hoţoman pe la ştiri şi unii dintre noi se grăbesc să arunce cu lături în curtea Bisericii Ortodoxe. În toată ograda. Putem ironiza orice, dar nu absolut orice, ar fi spus Mioriţa dacă ar fi pus mâna pe carte.

* Explozie puternică la o fabrică de conserve din Tecuci, anunţă doamna din televizor, şi mă gândesc că un asemenea deranj îmi condamnă conjudeţenii la hrană fresh.

* Apare concurentul aifonului, ăla cu numărul 8, şi se cunoaşte şi preţul la care va fi scos la vânzare, aşadar n-are rost să comentăm taxele şi impozitele pregătite de Guvernul Tudose.

* Apropo de premierul brăilean, pare-mi-se că cei de prin Occident nu ne mai iau la preţ de matineu după ce Mişu de după dig a ajuns la butoanele Palatului Victoria. Când vezi figura lui Tudose, mereu încruntată, niciodată traversată de un zâmbet, măcar de un rictus de şantier, îţi este clar că aici, în spaţiul acela plin de danubiano şi-parcă-mai-era-ceva, se face treabă serioasă. Adică, nu face nimeni caterincă, nu se râde în timpul programului. Abia acum a cotit-o şi România spre zări luminoase, nu ca atunci când şef de stat era Iliescu sau Băsescu, cu toate că hăhăiala lor nu trecea sticla. Sticla aparatului pe care cândva încăpea peştişorul de sticlă, bre...

* Pe acoperişul unei case din America au aterizat şapte kilograme de cârnaţi congelaţi. Asta înseamnă să trăieşti în ţara tuturor posibilităţilor - cârnaţii ăia, poate şi de Pleşcoi, ar fi putut cădea direct fripţi şi cu nişte ouă prăjite peste ei. Şi obligatoriu cu mămăligă.

Citit 612 ori Ultima modificare Luni, 24 Iulie 2017 22:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.