Teleorman, în limba moartă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Apropo de alegerile de ieri, din Germania. Oare cum s-o zice Teleorman în limba lui Daum? Deși, mai degrabă ar interesa varianta în latină, adică într-o limbă decedată.

* Football Leaks a dezvăluit salariul indecent pe care brazilianul Neymar îl încasează la Paris St. Germain, cam 37 de milioane de euro pe lună. Habar n-am dacă a depășit-o pe Andreea Esca, ar fi interesant de aflat. Nu, doamna Firea nu intră în competiție, doar e bugetar, ce naiba...

* Dacă ar fi jucat în România, Neymar, cu toată leafa lui bombastică, ar fi așteptat cu zilele o adeverință de salariat de la contabilitate. Sau de la resurse umane. Și ar fi stat la rând cu orele la medicul de familie. Măcar așa să ne fi simțit și noi, amărâții de rând, răzbunați.

* Potrivit unui proiect de lege, petrecăreții de la bloc, care dau muzica mai tare decât și-ar dori cel mai apropiat vecin, ar putea face cinci ani de închisoare. Nu se spune nicăieri dacă și acolo, la dos, vor avea voie să jongleze cu înaltele, mediile și joasele.

* Chiar așa, cum ar fi să aduci în boxa acuzaților un cetățean care l-a dat pe Salam mai tare la ora 11 noaptea?

* La zu-haus, un individ certat cu liniștea publică nu poate scrie lucrări științifice, n-ar cadra cu fapta comisă. Mai bine s-ar apuca, să zicem, de compus versuri.

* Cercetătorii au ajuns la concluzia că activitățile casnice, precum plimbatul aspiratorului, prelungesc viața. Și frecatul podelelor este eligibil pentru a prinde vârste matusalemice, ocazie cu care îmi vine s-o întreb pe cea mai bogată femeie din lume, după ce s-a dus dincolo la 94 de ani (n.a. – proprietara grupului L’Oreal), dacă a avut femeie în casă.

* Vă era dor de Petrică Daea? A declarat ieri că este nevoie de „zootehnizarea” României. Ba, aș spune, avem destui boi în diverse puncte esențiale.

* Coreea de Nord anunță că atacarea cu rachete a Statelor Unite ale Americii este inevitabilă. Nu mă pot abține: aperitiv este un termen prea greoi pentru un popor căruia i se vorbește numai despre tabelul lui Mendeleev.

Citit 988 ori Ultima modificare Duminică, 24 Septembrie 2017 22:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.