Stâlpul anti-NATO

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Fără să viseze o asemenea oportunitate, Galaţiul a devenit un teatru de operaţiuni sau ditamai frontul de război, habar n-am dacă astfel am comis o tautologie. Şi nici nu sufăr din acest motiv. Am făcut armata, însă numai pentru a număra zilele rămase, nu din dragoste pentru misterele marmitei. Oricine are volanul în stăpânire deţine, practic, o armă albă, cu toate că unul dintre cele mai recente evenimente petrecute pe străzile de-mult-pensionatului Porto Franco ne trimite direct la rastel sau în parcul auto al batalionului. Un tanc frumos de la unitatea de pe Ştefan cel Mare - strada, nu domnitorul - a intrat într-un stâlp, iar aracul de beton n-a mai rezistat şi s-a răstit la maşina de luptă. Ce facem, boss, nu mai jucăm rummy sau table la magazie, ieşim şi pe stradă, pare să fi întrebat stâlpul de electricitate, cam necioplit (bădăranul naibii!), în opinia subsemnatului. Păi, de când ne permitem să ne tragem de şireturile bocancilor cu o parte din armata NATO? Aoleu, de asta am ajuns aici, ne trag de urechi nişte excrescenţe de ciment pe care se odihnesc firele de înaltă tensiune... Despre băieţii din energie ce ne-ar putea spune coloana tamponată de tancul kaki?

* Ministrul de Finanţe a anunţat la un canal de televiziune că, din 2018, firmele vor fi obligate să achite şi o taxă de solidaritate, un doi la sută în vânt pe fondul de salarii. Măcar vom fi uniţi, doar asta înseamnă solidaritate - nu-i aşa, doamna Floricica Dansatoarea? Apropo, sper ca Iohannis să nu fi intrat în fondul de dezbinare, vrem ca toţi bănuţii să rămână acolo.

* Un român de 92 de ani din judeţul Botoşani a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, iar procurorii i-au pus sechestru pe casă şi pe pământ (i-ar fi pus şi pe lună, dacă s-ar fi putut), pentru un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei. Ca veteran de război, nea Vasile, căci aşa îl cheamă pe "tâlhar", are dreptul la călătorii gratuite cu trenul şi, potrivit anchetatorilor, le comercializa în gară. Lua bani pe ele, măi politicienilor. Ca voi, cum ar veni, dar la tarife incomparabil de pipernicite. Bătrânul spune că a apelat la acest gest deoarece nu-i ajungea pensia. La pârnaie, moşule, ai vrea pensie specială sau ce? De câte ori ai adormit în Parlament, bre, niciodată? Aoleu, la Târgovişte cu matale!        

Citit 902 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2017 00:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.