Chestionar printre gălăţeni pentru PUG

Chestionar printre gălăţeni pentru PUG
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a se afla care este părerea cetăţenilor cu privire la anumite probleme referitoare la viitorul Plan de Urbanism General, de săptămâna viitoare, în oraş vor fi distribuite chestionare, a anunţat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

În cadrul unei anchete socio-urbanistice, cetăţenii vor fi întrebaţi ce părere au în privinţa anumitor probleme de urbanism – garaje, chioşcuri, construcţii etc.

După consultarea populaţiei, se va trece la a doua etapă care constă în organizarea de focus-grupuri pe domenii de specialitate şi a unui grup consultativ cetăţenesc (proceduri standard de participare cetăţenească).

PUG-ul preliminar, care va fi gata probabil în mai-iunie 2010, va fi apoi supus analizei cetăţenilor, a mai spus viceprimarul, precizând că modalitatea de consultare publică este una din mecanismele pe care arhitecta şefă a Galaţiului, Florentina Iugan, vrea să le impună inclusiv la aprobarea PUZ-urilor (planul oricărei construcţii).

„Toate propunerile populaţiei vor fi analizate şi corelate cu celelalte propuneri de actualizare a PUG-ului rezultate din studiile de specialitate. Dorim ca realizarea acestui PUG să fie cât mai transparentă şi toţi cetăţenii să înţeleagă deja ce şi cum se va construi de acum înainte în oraş”, a spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

În fotografie, Florentina Iugan, arhitecta-şefă a Galaţiului

Citit 886 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.