Mărirea amenzilor? Mai bine achitarea lor!

Mărirea amenzilor? Mai bine achitarea lor!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, nu crede că înăsprirea amenzilor aplicate celor care aruncă gunoi pe stradă ar fi soluţia pentru a mai scădea numărul nesimţiţilor care nu găsesc coşurile de gunoi niciodată.

„În prezent, avem 30.000 de dosare cu amenzi neîncasate. Dacă omul nu are venituri, adică nu lucrează, nu are salariu, nu are bunuri, cum încasezi amenda? Noi nici pe acestea nu le putem încasa, ce să mai vorbim de amenzile care ar trebui crescute?”, a replicat primarul Dumitru Nicolae (foto).

În ciuda faptului că la Direcţia de Fiscalitate chiar s-a înfiinţat, de la începutul anului, un departament separat de recuperare a amenzilor neplătite, numărul acestora rămâne constant. Asta, nu pentru că cei de la fiscalitate nu ar face treabă, din contră!, ci pentru că mereu se găsesc indivizi care le râd în nas autorităţilor, atunci când acestea apelează la amenzi.

„Da, a fost reintrodusă legea privind munca în folosul comunităţii, însă legislaţia este greoaie. Primăria trebuie să ceară în instanţă transformarea amenzii în muncă în folosul comunităţii… până acum avem 400 de astfel de dosare pe rol”, a mai spus primarul. 

În prezent, potrivit hotărârilor Consiliului Local, pentru aruncarea unui gunoi pe stradă, amenda este de numai 40- 50 de lei, iar dacă se plăteşte în 24 de ore, jumătate din sumă, deja nici măcar nu se simte la buzunar…

Citit 549 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.