Aurora Luchiniuc, numită subprefect

Aurora Luchiniuc, numită subprefect
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În calitatea sa de secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră, a numit-o, ieri, pe Aurora Luchiniuc, în funcţia de subprefect al judeţului Galaţi. Funcţia era vacantă, după ce fostul subprefect; Cosmin Păun, a fost numit, pe 2 octombrie, prefect al judeţului Galaţi.    

Prin numirea de vineri, Aurora Luchiniuc a revenit, de fapt, în postul pe care l-a ocupat şi în perioada 2006-2008. Înainte de aceasta, a ocupat funcţia de secretar general al Prefecturii, iar din 2008, de când a fost schimbată din funcţia de subprefect (în locul ei fiind numit actualul subprefect Paul Florea) şi până ieri a îndeplinit funcţia de inspector guvernamental (potrivit declaraţiilor de avere şi interese depuse pe site-ul prefecturii).

Conform declaraţiei de avere, Aurora Luchiniuc deţine cinci terenuri, din care două intravilane şi trei agricole, două apartamente şi două case de locuit (din care una în construcţie) şi are credite la două bănci, în valoarea totală de 144.000 de lei.

„Sunt foarte bucuros de această numire”, şi-a început discursul, ieri, secretarul de stat Mihai Capră, precizând că „doamna Luchiniuc lucrează în prefectură din 1975 şi a lucrat bine şi sub PNL şi PSD şi PD şi probabil că ar lucra la fel de bine şi sub PC”. 

Mihai Capră a dat citire hotărârii de guvern nr. 1265 privind „executarea cu caracter temporar a funcţiei de subprefect, până la organizarea concursului” şi a lăsat-o pe doamna subprefect să spună câteva cuvinte. Cum Aurora Luchiniuc a început cu „domnule ministru”, Mihai Capră, modest, a intervenit şi a rugat-o să nu îl mai numească ministru, de vreme ce este secretar de stat (lucru pe care nu l-am mai remarcat la alţi secretari de stat cărora pare că le face plăcere să fie numiţi ministru – sau ministru secretar de stat!).

Au urmat scurtul discurs al noului subprefect şi aplauzele directorilor sau adjuncţilor instituţiilor publice.   

Numirea Aurorei Luchiniuc vine la nici o lună de când prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a declarat că a solicitat MAI să nu mai fie numit al doilea subprefect, deoarece îşi poate desfăşura activitatea cu un singur subprefect, Paul Florea. Solicitarea fusese făcută în contextul în care Guvernul decisese reducerea posturilor cabinetelor prefecţilor, pentru diminuarea cheltuielilor de personal.

Ieri însă, prefectul Cosmin Păun a explicat că „la momentul solicitării mele puteam face faţă volumului de muncă aşa, doar cu un subprefect. Acum însă avem de organizat alegerile”.

Explicaţie destul de şubredă (că şi la începutul lunii se ştia că urmează alegerile), însă, totuşi, explicaţie…

În fotografie, momentul în care noul subprefect a depus jurământul de credinţă

Citit 1070 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.