Francezii din Aquitaine, la Galaţi

Francezii din Aquitaine, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* CJ vrea parteneriat între regiuni europene *

„Suntem foarte mulţumiţi de colaborarea pe care am avut-o până în prezent cu partenerii noştri de la nivelul Galaţiului şi, din acest motiv, am venit să demarăm noi parteneriate în domeniul fondurilor europene, dar şi ale unor noi schimburi economice”, a declarat, marţi, la sediul Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Jean-Michel Arrivee, reprezentantul Consiliului Regional Aquitaine.

O delegaţie din regiunea franceză Aquitaine, regiune înfrăţită cu Galaţiul din anul 2000, a avut marţi o întâlnire cu preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac şi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie, Facultăţii de Medicină şi cu specialişti din domeniul agricol şi agroalimentar.

Schimbul de experienţă dintre partea franceză şi cea română are loc în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Judeţului Galaţi şi Consiliul Regional Aquitaine, având la bază proiectul „Sprijin pentru dezvoltarea sectorului sănătăţii şi a celui viticol la nivelul judeţului Galaţi”.

Francezii ne-au ajutat, printre altele, la constituirea primei Facultăţi de Medicină la Galaţi.

Liceul Agricol Tecuci – deplasare în Franţa

Reprezentantul părţii franceze, Jean-Michel Arrivee, a declarat că regiunea sa va continua colaborarea cu gălăţenii în domeniul agricol  şi în domeniul educaţiei.

În continuare, delegaţia franceză va avea o întâlnire şi cu reprezentanţii a două licee din Galaţi şi cu cei de la Liceul Agricol din Tecuci, de unde doi elevi şi doi profesori vor pleca, la sfârşirul acestei luni, într-un stagiu de pregătire în Franţa.

Francezii au trecut în revistă marţi buna colaborare avută cu judeţul Galaţi în domenii precum sănătatea şi viticultura, arătându-se deschişi  însă şi la alte parteneriate, pe teme de administraţie şi industrie.

Programele transfrontaliere nu aduc destui bani…

„Am fi foarte interesaţi de un parteneriat între Euroregiunea Dunărea de Jos şi structuri similare din cadrul Uniunii Europene, pentru a dezvolta proiecte în comun. Insistenţa mea pe o colaborare în domeniul fondurilor transfrontaliere este justificată pentru faptul că avem atât de multe proiecte, dar din păcate sumele alocate de Uniunea Europeana, pe Programul Operaţional România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, sunt insuficiente şi de aceea insist pentru un parteneriat între regiuni şi euroregiuni de dezvoltare comună”, a declarat Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Zilele acestea, specialişti din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi, de la Oficiul de Consultanţă Agricolă şi reprezentanţi ai comunelor participă la un curs intensiv susţinut de un specialist francez, pe tema fondurilor europene.

Explicaţie foto: Francezii şi gălăţenii, faţă în faţă

Citit 1073 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.