Recomandarea unui ONG: Veniţi la vot, dar anulaţi-l!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La redacţie s-a prezentat preşedintele Asociaţiei nonguvernamentale Pro Carpatina, Ion Macovei. Acesta a lăsat la redacţie un fluturaş – pe care susţine că l-a dus, personal şi la fiecare sediu de partid din Galaţi şi pe care intenţionează să îl lase şi în cutiile poştale ale gălăţenilor. Pe fluturaş, se face un apel către cetăţeni pentru  a participa la alegerile din această iarnă.

„Stimaţi cetăţeni, pentru a reuşi să ieşim din situaţia grea în care ne-a adus clasa politică, din respect pentru noi şi pentru generaţiile viitoare, trebuie să mergem la vot”, se spune în fluturaş.

În continuare însă, preşedintele acestei asociaţii le recomandă cetăţenilor să îşi anuleze votul, ştampilându-l de mai multe ori, tocmai în semn de protest faţă de întreaga clasă politică.

„Este o formă de protest din partea celor care, ca şi mine, sunt dezamăgiţi de toţi politicienii, de la un capăt la altul”, spune Ion Macovei, considerând că prin voturile anulate, la nivel naţional, se poate „atenţiona întreaga Europă că nu suntem mulţumiţi de modul cum suntem conduşi şi de modul cum sunt respectate drepturile noastre de români şi europeni”.     

Potrivit preşedintelui ei, Asociaţia Pro Carpatina s-a înfiinţat la Galaţi în urmă cu 5 ani, însă până acum nu a participat la nicio acţiune electorală, ca observator (precum alte asociaţii de profil, ca Pro Democraţia), deşi „scopul asociaţiei noastre este promovarea de acţiuni care să conducă la creşterea şi dezvoltarea civismului şi democraţiei în România”.

Desigur, scopul acestei asociaţii şi îndemnurile ei nu reprezintă literă de lege pentru nimeni, iar fiecare cetăţean îşi poate exercita dreptul de a vota aşa cum îşi doreşte şi cum decide singur.

Citit 725 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.