Noi sume din fondurile CJ Galaţi pentru combaterea pestei porcine

Noi sume din fondurile CJ Galaţi pentru combaterea pestei porcine
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 228.000 lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Galaţi pentru combaterea pestei porcine în comunele Cavadineşti, Şendreni, Piscu, Fundeni şi Tudor Vladimirescu.

„Fiecare din aceste localităţi au fost descoperite focare de infecţie. Cei de acolo au cumpărat material dezinfectant, au săpat gropi pentru porci, apoi utilaje, forţă de muncă, atomizoare, covoare sau alte materiale pentru dezinfecţie, adică tot ce a prevăzut Direcţia Sanitară Veterinară ca măsuri de prevenţie sau înlăturare a efectelor pestei porcine. Noi am alocat sumele solicitate de primării, în urma unui necesar realizat în colaborare cu Direcţia Sanitară Veterinară”, a precizat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Aceste sume nu sunt primele alocate pentru ajutorarea comunelor afectate de pesta porcină. În cursul lunii trecut, aproape 1,2 milioane de lei au fost alocate pentru combaterea bolii în primele localităţi din judeţul Galaţi afectate de această boală.

Citit 1139 ori Ultima modificare Luni, 24 Septembrie 2018 18:21

1 comentariu

 • postat de Galatean
  Marți, 25 Septembrie 2018 12:46
  95.76.2.***
  Nici macar frectie la un picior de lemn nu se poate numi.

  Bani cheltuiti aiurea!

  S-a pus caruta inaintea boilor, adica, in loc sa previna pesta, de care se stia de mai bine de un an, au lasat-o sa-si faca hatarul, dupa care au omorat animalele, bruma de venit a taranului...

  Acum, cand faptul este consumat, nenorcind oamenii, s-au gandit mamelucii, in frunte cu veterinarii, cei mai vinovati: sa acopere neglijenta, neprofesionalsmul acestei categorii profesionale a carei menire era/este, tocmai sa previna si sa combata orice boala care ar putea pune in pericol septelul zonei si a tarii, si deferiti justitiei, nu sa-i tolereze...

  Asta pentru a dovedi ca administratia judetului a fructificat in termen si la timp informatia cu pesta de care au luat cunostinta prima, in frunte cu presedintele judetului, acum mai bine de un an, desigur ignorand si ei avertizarea la momentul respectiv, ingropand-o in sertare; veterinarii au stiut, n-au stiut, daca nu au fost controlati de Consiliul Judetului, au ignorat si ei, ajungandu-se aici la momentul raspunderii pentru neglijenta in serviciu!

  Nu inteleg de ce justitia nu s-a sesizat din oficiu sa-l ia pe domnul Fotea la intrebari!???

  Nu cumva acest organism administrativ, numit Consilul Judetului Galati, prin persoanele alese de cei pe care tocmai i-a nenorocit, trebuia, conform fisei posturilor, sa se ocupe de prevenirea si escaladarea unor maladii si boli, deja cunoscute ca se vor produce, nenorocind oamenii?!

  Si asta la nivelul intregii tari, prin guvernul partidelor de guvernamant, in coalitie!

  Acasta pesta porcina s-a transformat in bataie de joc a politicienilor la adresa propriilor alegatori, nenorocindu-i.
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.