Noi sume din fondurile CJ Galaţi pentru combaterea pestei porcine

Noi sume din fondurile CJ Galaţi pentru combaterea pestei porcine
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 228.000 lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Galaţi pentru combaterea pestei porcine în comunele Cavadineşti, Şendreni, Piscu, Fundeni şi Tudor Vladimirescu.

„Fiecare din aceste localităţi au fost descoperite focare de infecţie. Cei de acolo au cumpărat material dezinfectant, au săpat gropi pentru porci, apoi utilaje, forţă de muncă, atomizoare, covoare sau alte materiale pentru dezinfecţie, adică tot ce a prevăzut Direcţia Sanitară Veterinară ca măsuri de prevenţie sau înlăturare a efectelor pestei porcine. Noi am alocat sumele solicitate de primării, în urma unui necesar realizat în colaborare cu Direcţia Sanitară Veterinară”, a precizat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Aceste sume nu sunt primele alocate pentru ajutorarea comunelor afectate de pesta porcină. În cursul lunii trecut, aproape 1,2 milioane de lei au fost alocate pentru combaterea bolii în primele localităţi din judeţul Galaţi afectate de această boală.

Citit 1241 ori Ultima modificare Luni, 24 Septembrie 2018 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.