Tragi-comedie la Teatrul Dramatic

Tragi-comedie la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În sala de spectacole, zeci de preşedinţi de secţii de votare au aşteptat ore întregi pentru a preda, la BEJ, buletinele de vot şi procesele verbale * De oboseală, doi preşedinţi au leşinat * Prefectul se răzbună pe presă *

În foaierul şi sala de spectacole a Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galaţi se desfăşura, ieri dimineaţă, cel mai trist spectacol posibil: zeci de femei şi bărbaţi moţăiau în scaune, epuizaţi de aşteptare, în timp ce alţii discutau cu voce scăzută şi obosită.

„Sunt venită de la ora 3.15 dimineaţa şi acum uitaţi, este ora 9.00. Tot nu am intrat şi mai am încă de aşteptat. Eu am număr de ordine 300 şi abia a intrat la BEJ numărul 250”, ne-a spus o doamnă care nu a vrut să se recomande, dar care a spus că este preşedintă a secţiei de votare nr. 12, din Ţiglina III.

Femeia, îmbrăcată elegant, stătea pur şi simplu aşezată pe treptele de marmură din foaierul teatrului. Lângă dânsa, sacii de rafie cu buletinele de vot.

„Nu se poate aşa ceva. Le-a venit rău la oameni, doamnă. Nici personal medical nu era aici, a trebuit să sunăm la 112… Nu este o organizare bună, merge foarte greu procesarea datelor”, ne-a spus doamna preşedintă, care ne-a spus că este pentru prima oară când participă la alegeri în calitate de preşedintă a secţiei de votare.

Alături de dânsa, în picioare, un alt preşedinte care îşi aştepta rândul la BEJ.

„Să ştiţi că eu am mai fost la alegeri, la locale şi atunci am aşteptat să intrăm la BEJ tot aşa mult…”, ne-a spus omul care s-a şi recomandat: Liviu Vasiliu, locţiitorul preşedintelui secţiei de votare nr. 55 din municipiul Galaţi.

Leşinuri şi domnişoare deranjate din somn

Într-adevăr, din cauza oboselii acumulate, doi preşedinţi ai secţiilor de votare din judeţul Galaţi au leşinat, în timp ce se aflau în Teatrul Dramatic, aşteptându-şi rândul pentru a aduce buletinele electorale la BEJ. Cei prezenţi au sunat la 112 şi ambulanţa a sosit.

Echipajul medical de pe ambulanţă i-a acordat primul ajutor, la faţa locului,  unei femei, în vârstă de 68 de ani. Cea de-a doua victimă, un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a făcut o criză de epilepsie, fiind transportat la Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei”, la secţia Neurologie, a declarat şeful SAJ Galaţi, Mihai Polinschi.

În jurul orei 9.30, în sala de spectacole, moţăind, pe scaune, mai multe dudui supărate că au făcut noapte albă s-au răzbunat pe presă:

„Puteţi să ne întrebaţi ce vreţi, că nu mai spunem nimic, că ne-am săturat! Am venit de dimineaţă, de la patru…”.

Tinerele nemulţumite nu au fost foarte comunicative, ba chiar au manifestat o stare de nervozitate la adresa noastră, pe care am înţeles-o în contextul în care nu orice persoană îşi poate stăpâni nervii la oboseală…

„Ar trebui să fim mulţumiţi că nu stăm afară, în frig… Dar şi aşa, trebuie să ştiţi că trăim de 48 de ore cu opt lei - banii aferenţi pacheţelului alimentar, ce vor fi decontaţi la final, de stat”.

În timp ce ne retrăgeam din sală, un bărbat între două vârste, care părea că nu se află la primele alegeri, a spus că „…totuşi, trebuie să recunoaştem că ştiam la ce să ne aşteptăm, că doar de aia ne şi plătesc, pentru că este o perioadă mai grea…”.    

Răspunsul prefectului: „Comentaţi ce vreţi!”

Am încercat să luăm legătura şi cu prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, pentru a afla care este punctul său de vedere, atât în privinţa ritmului de procesare a datelor la BEJ, cât şi a faptului că buletinele de vot din judeţ au fost aduse cu microbuzele şcolare.

Din respect faţă de cititorii "Vieţii libere", nu vom reproduce răspunsul complet inadecvat al prefectului, care nu doar că a refuzat să comenteze, precizând că nu răspunde de activitatea BEJ, dar care, literalmente, şi-a vărsat nervii la telefon.

Nici despre prezenţa celor 16 microbuze şcolare care erau la acea oră parcate pe Domnească, în loc să fie în judeţ, transportând elevii la şcoală, nu a dorit domnul prefect să declare ceva, precizând că „…nu mai comentez nimic. Comentaţi voi!”.

Ca de obicei, respectându-ne condiţia, noi nu comentăm. Îi  lăsăm pe cititori să o facă.

Explicaţie foto: În sala teatrului, preşedinţii au prezentat, ieri, spectacolul oboselii

Citit 738 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.