Regulamentul închirierii terenurilor, supus dezbaterii publice

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru gălăţenii care au un cuvânt de spus în legătură cu prevederile legale privind modul de închiriere a terenurilor Primăriei pentru a fi folosite ca  grădină sau curte-grădină, Primăria municipiului Galaţi a afişat pe site-ul propriu regulamentul, aşteptând părerile pro sau contra.

Opiniile gălăţenilor pot fi trimise pe adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau pot fi scrise, clasic, pe hârtie şi depuse la Registratura Generală a Primăriei.

Ce terenuri se pot închiria şi cum?

Regulamentul stabileşte, în primul rând, care sunt  categoriile de terenuri ce pot fi închiriate ca  grădini sau curţi. Este vorba despre terenuri aflate în proprietatea privată a municipiului Galaţi. 

Astfel, terenurile agricole, cu destinaţia de grădină, care sunt situate în intravilanul şi extravilanul municipiului Galaţi,  pot fi închiriate prin licitaţie publică. Pentru a afla care sunt acestea Consiliul Local va aproba o listă, care, ulterior, va fi făcută publică.

Mai există un tip de terenuri ce pot fi închiriate pentru a fi folosite pe post de grădini sau curţi, însă acestea vor fi închiriate prin atribuire directă, spune regulamentul. Este vorba despre terenurile aflate în imediata apropierea a caselor cumpărate.

Regulamentul precizează clar şi terenurile care nu pot fi închiriate sub nicio formă. Este vorba despre acele terenuri care aparţin domeniului public sau cele dintre blocuri.

Doar un şopron şi gard din plasă

Mai trebuie ştiut că terenurile proprietate privată a municipiului Galaţi pot fi închiriate pe o perioadă de maxim trei ani, iar pe ele nu se pot ridica construcţii. Totuşi, se poate ridica un fel de şopron, pe o suprafaţă de 4 mp, fără fundaţie, care să fie folosit pentru a depozita uneltele.

În plus, terenurile pot fi împrejmuite, însă numai cu plasă, astfel încât să poată fi văzut terenul. În cazul în care titularul contractului de închiriere nu respectă aceste prevederi, el se poate trezi că i se reziliază contractul, mai spune regulamentul. Iar în acest caz chiriaşul are obligaţia  să demoleze ce a construit.

Interes cetăţenesc, pe măsura celui administrativ

Rămâne de văzut cum se va modifica acest regulament, cu observaţiile cetăţenilor, în condiţiile în care propunerea se află pe site-ul Primăriei de ceva timp, iar proiectul nu a fost citit decât de 100 de ori.

Acum, în cam toate grădinile care înconjoară oraşul s-au construit adevărate locuinţe de vară. Asta, ca să nu mai vorbim despre acele pseudo-grădini dintre blocuri, folosite de unii gălăţeni pentru a-şi cultiva roşiile sau cartofii, chit că în unele cazuri zonele sunt ultracentrale şi măcar din acest punct de vedere ar trebui respectată o anumită „conduită”…

Citit 499 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.