Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
6 comentarii

Ieri, 6 februarie, am primit o sesizare pe adresa redacţiei noastre cu privire la administrarea parcului de la Turnul de televiziune. Mai exact, ni se aducea la cunoștință că s-a intrat pe spațiul verde cu un utilaj mare, rezultatul fiind cel care se vede și în imagine. Pământul înmuiat după topirea zăpezii s-a luat pe roți, stricându-se gazonul și împrăștiindu-se noroiul. Din câte am aflat, intervenția în parc fusese necesară. În urma tăierii crengilor uscate, precum şi a curăţării ramurilor şi  a toaletării copacilor de către echipele specializate, rămăsese material lemnos ce trebuia evacuat. Acesta a fost încărcat într-o maşină care a intrat pe terenul aferent, încălcând legea cu privire la protecţia şi conservarea spaţiilor verzi, pentru menţinerea calităţii lor. Pentru a îi răspunde cititorului nostru, dar și a furniza o informație corectă tuturor gălățenilor, l-am contactat pe directorul general al societăţii Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean, care ne-a garantat că va lua măsurile ce se impun. „Tractorul a intrat acolo pentru a igieniza zona. Am curăţat tot parcul. Urmele au rămas deoarece pământul era moale. Când vremea o va permite, vom face o regazonare, completând cu un pic de compost, pentru a aduce la acelaşi nivel,” ne-a declarat directorul Gospodărire Urbană. Evident, lucrările de întreținere trebuie făcute. Pe viitor, poate se vor găsi însă utilaje mai ușoare care să intre pe spațiul verde, mai ales când terenul e atât de îmbibat cu apă. Nu de alta, dar e mai ușor să întreții, decât să replantezi, e mai ușor să previi stricăciunea, decât să o îndrepți.

Citit 4088 ori Ultima modificare Duminică, 10 Februarie 2019 22:10

6 comentarii

 • postat de Vivian Joi, 07 Februarie 2019 14:03 109.166.133.*** Link la comentariu
  1
  34

  Noi daca calcam pe gazon ne amendati.
  Ei daca baga tractorul cu remorca pe iarba si o fac varza nu patesc nimic.
  Doamne, suntem 1000 de ani in urma.
  Cum arata bordura aia si strazile pline de pamant si de mal. Mai rau ca la tara.
  Vai mama noastra. Arata orasul mai bine atunci cand eram copil.

  Raportează
 • postat de Mariuca! Joi, 07 Februarie 2019 13:18 86.34.187.*** Link la comentariu
  1
  34

  Dumneavoastra numiti acel loc, PARC? Mai bine l-ati numi padoc pt cainii comunitari. Iar acest domn de la Gospodarire Urbana care este platit din banii nostrii, este depasit de situatie! Un alt PARAZIT ca multi altii din Primarie care nu fac altceva decat sa se gandeasca la buzunarul lor si cum sa prospere de la un an la altul. Ne baga si pe noi in seama, oamenii de rand, din 4 in 4 ani promitandu-ne marea cu sarea dar de fapt scopul lor este de a pune mana pe ciolan si a o duce ei bine. RUSINE PSD!

  Raportează
 • postat de ariciul Joi, 07 Februarie 2019 11:26 90.95.114.*** Link la comentariu
  0
  26

  Ba da cateva crengi taiate nu puteau fi carate la aleea cea mai apropoiata?Cumva ati taiat copacul astfel sa cada direct in utilaj ca Danila Prepeleac?Ori salariul e bun la stat dar nu si munca,frate iauzi sa caram cu manurile?De regula angajatii aia sunt numai apa si le place munca precum magarului fuga daca va uitati atent la ei o sa vedeti ca sunt taman aia la care va ganditi si voi,;Paznici pe la spitale,si alte firme si institutii,am zis [paznici cu posturi cumparate mhancavas,nu AGENTI PAZA,]acari la linia de tramvai,ingrijitori pe la scoli si licee,La spatiu verde ,si tot munci din astea extraordinar de grele.

  Raportează
 • postat de Geronimo Joi, 07 Februarie 2019 10:27 188.24.228.*** Link la comentariu
  1
  35

  Din ciclul "proști da' mulți" o nouă mostra de barbarism urban acoperit cu justificări legale. Concluzia morală: când terenul s-o usca pe dânsul nu vom mai călca!

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Joi, 07 Februarie 2019 09:11 86.34.180.*** Link la comentariu
  1
  38

  Oricum acea zona ce ar fi trebuit sa insemne mult pt. orasul nostru, a fost lasata de izbeliste. Fara urma de mana de gospodar, fara investitii in iluminarea parcului pe timp de noapte, fara eventuale spoturi luminoase pe toata maiestoasa verticala a Turnului, pierdem cu totii. Oras de "vikingi".

  Raportează
 • postat de Raul Joi, 07 Februarie 2019 00:31 188.24.194.*** Link la comentariu
  2
  49

  Invatam din greseli pe banii prostilor.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.