Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a finalizat procedurile de achiziţie publică pentru proiectul de eficientizare energetică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi. Licitaţia a fost câştigată de către asocierea Euromateria SRL & Pessina Costruzioni SPA & SC S&M Expert Project, iar valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 35.223.190 de lei, TVA inclus, potrivit unui comunicat de presă al CJ Galaţi. Fondurile au fost obţinute în cadrul Programul Operaţional Regional 2014-2020.

"Este un proiect cu fonduri europene prin care vom înlocui toate conductele şi instalaţiile de transport fluide, vom moderniza sistemul de distribuţie a agentului termic şi vom schimba echipamentele cu un consum energetic mare. De asemenea, acolo unde este nevoie, vom schimba toate uşile şi ferestrele, vom asigura climatizare în toate secţiile spitalului, vom moderniza climatizarea din sălile de operaţie şi vom înlocui toate cele 12 lifturi. Anveloparea unităţii medicale se va realiza cu plăci compozit, care îmbunătăţesc semnificativ eficienţa termică a clădirii şi protejează clădirea împotriva excesului de umiditate. Acest proiect vine în completarea lucrărilor de consolidare a unităţii medicale", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. În plus, vor fi introduse sisteme alternative pentru cogenerare energie din surse regenerabile şi va fi modernizată instalaţia electrică.
Durata de implementare a proiectului este de 17 luni de la momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, din care două luni pentru proiectare. Pe lângă contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor, proiectul prevede şi cheltuieli cu documentaţiile şi studiile necesare pentru pregătirea şi implementarea proiectului.
CJ Galaţi a reluat procedura de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor de creştere a eficienţei energetice a Spitalului Judeţean după ce, în noiembrie 2018, o primă procedură de acest fel a fost anulată pe SEAP, pe motiv că, dintr-o eroare, în fişa de achiziţie s-a solicitate o cifră de afaceri de 90 milioane de lei, peste pragul legal instituit prin Legea nr. 98/2016, conform căruia cifra de afaceri minimă anuală impusă operatorilor economici nu trebuie să depăşească de două ori valoarea estimată a contractului de achiziţie publică. Şi în prima licitaţie, principalul ofertant a fost asocierea Euromateria SRL & Pessina Costruzioni SPA & SC S&M Expert Project, numai că, din cauza erorii de procedură, nu s-a putut ajunge la semnarea contractului.

Citit 1580 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2019 01:10

1 comentariu

 • postat de Mai usor cu anveloparea ! Marți, 12 Martie 2019 15:00 82.137.8.*** Link la comentariu
  2
  3

  Eficientizarea nu inseamna obligatoriu si anvelopare. La peretii existenti de 1 m, ce plus vor aduce placile de compozit ? Sub denumirea asta pot intra multe... inclusiv rahat amestecat.
  Spitalul nu e un bloc oarecare. Are o arhitectura unica, cu o fatada emblematica si chiar de calitate. A rezistat cu brio 50 de ani. Veniti cu placari si sclivisiri ordinare, care peste un an-doi se vor deteriora si se vor decolora. Va arata si Spitalul ca blocurile ''reabilitate'' cu polistiren, in culori chilotii. Va plac cum arata noile cladiri ale UPU si Laboratorul de radiologie ?
  Ar fi bine sa cunoastem cine a avizat solutia de arhitectura (apropo si pentru gardul Parcului Eminescu).
  Nu mai stim sa facem ceva fara a strica si ce a fost facut bine de inaintasi.
  Urmeaza pe lista eficientizarea cu anvelopare a Teatrului, Universitatii, Colegiul C.Negri, Catedrala, Precista...
  Sa stergem cu totul ce a mai ramas din identitatea orasului.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.