Destinul curmat al teilor gălăţeni

Destinul curmat al teilor gălăţeni

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
5 comentarii

Povestea teilor uscaţi continuă şi în alte zone ale Galaţiului. Aliniamentele de pe strada Domneacă prezintă aceeaşi imagine dezolantă şi dureroasă a unor copaci emblematici pentru oraşul nostru, a căror conservare şi îngrijire a fost trecută cu vederea. Consecinţele sunt lesne de înţeles, scheletele care ţin locul vechiului coronament neaducând niciun beneficiu mediului înconjurător. Cauzele exacte ale fenomenului rămân, încă, incerte. La solicitarea noastră, însă, Primăria municipiului Galaţi ne-a comunicat că ieri, 4 iulie, a organizat o întâlnire cu specialiştii din cadrul Gospodăririi Urbane şi a Unităţii Fitosanitare, urmând să ne transmită cât de curând deciziile care se vor lua în ceea ce-i priveşte.

“Primăria municipiului Galaţi a organizat o întâlnire care a avut în vizor specialişti din cadrul municipalităţii, Gospodărire Urbană şi Unitatea Fitosanitară Galaţi. Vor fi efectuate vizite în teren pentru a stabili despre ce este vorba şi ce măsuri se impun, ” ne-a declarat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Citit 4714 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iulie 2019 00:48

5 comentarii

 • postat de Robert Vineri, 02 August 2019 15:31 5.13.150.*** Link la comentariu
  0
  0

  Florin, crezi ca poti oferi mai multe informatii referitor la modul in care ai utilizat substantele? As vrea sa gasesc oameni care vor sa faca ceva in privinta acestui lucru nefericit care se intampla in Galati... Daca am sti exact cum se numeste boala, am putea sa ajutam poate prin gasi oameni care ar fi dispusi sa faca un efort si sa imbunatatim lucrurile cat mai putem...

  Raportează
 • postat de Eu Vineri, 05 Iulie 2019 13:39 213.233.85.*** Link la comentariu
  1
  12

  Se usucă de la "toaletarea" aplicată de angajații primăriei.
  Care au ținut musai să transforme bieții copaci, aici mă gândesc și la castanii de pe strada Saturn, într-un fel de palmieri. Adică trunchiul chel și câteva frunze în vârf. Felicitări domnului primar, a reușit să distrugă niște copaci vechi de peste jumătate de secol.

  Raportează
 • postat de noX Vineri, 05 Iulie 2019 09:02 89.136.7.*** Link la comentariu
  0
  21

  se usuca de la poluarea mediului de catre noxele emise de toate rablele gospodarilor si de autobuzele primariei cu catalizatoarele sparte scoase si vandute la reciclatori cu multi ani in urma.
  de ce nu se usuca copacii de asemenea si teii de pe strazile vechi din zona lozoveni si vadul ungurului etc ?ca nu o fi trafic de rable pe acolo oare?

  Raportează
 • postat de Remus Vineri, 05 Iulie 2019 08:54 5.13.133.*** Link la comentariu
  0
  22

  Veniti sa filmati pe strada Saturn. O treime dintre copaci s-au uscat!

  Raportează
 • postat de florin Vineri, 05 Iulie 2019 07:13 78.96.59.*** Link la comentariu
  0
  28

  Aproximativ 80% din teii municipiului Galati sunt afectati de o boala. Trebuie ca primvara imediat dupa inverzire sa se stropeasca contra acestei boli. Daca faceti o vizita prin Galati se vede foarte bine ca frunza incepe sa se usuce, parca vine toamna. In fata casei am un tei pe care l-am stropit cu substante chimice anul trecut de 3 ori in doua luni iar anul acesta nu a mai facut acea boala..
  Cred ca primaria o sa ii taie, atat e in stare sa faca, nu sunt capabili sa gaseasca alte solutii pentru tratarea copacilor.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.