Piaţetă din Galaţi, în ghearele abandonului

Piaţetă din Galaţi, în ghearele abandonului
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Piaţeta de lângă Biserica Greacă poartă, probabil, cea mai elocventă amprentă a nepăsării.

Starea ei deplorabilă te duce cu gândul la o înţelegere tacită din partea autorităţilor de a o lăsa, conştient, într-o continuă degradare. În timp ce în alte zone ale oraşului, copacii sunt toaletaţi abuziv, acolo au fost lăsaţi să crească în neştire şi neîngrijit. Crengile li s-au unit, formând o boltă care ajunge la nivelul staturii unui om, mersul aplecat fiind cât de curând singura opţiune de a străbate piaţeta.

Pe de altă parte, nu doar copacii îngreunează trecerea, ci şi calitatea pavajelor, sparte şi uzate de-a lungul timpului. Cel puţin 20 de ani, întreţinerea lor a fost trecută cu vederea şi, deşi în zonă se află atât Muzeul de Istorie "Paul Păltănea", cât şi Secţia de Poliţie Nr. 1, nimeni nu a făcut nimic pentru a schimba înfăţişarea piaţetei.

Ba mai mult, câteva ghivece stradale din beton blochează accesul maşinilor de poliţie, care obişnuiau să treacă pe acolo, formând astfel o scurtătură până în parcare, fapt ce a contribuit şi mai mult la degradarea zonei. În faţa unei instituţii al cărei rol este de a menţine ordinea publică, gradul de uzură al pavelelor a dus la dezvăluirea celor vechi, existând chiar şi porţiuni de pământ, care formează o imagine dezolantă.

Valorificarea zonei ar putea duce la crearea unui loc de relaxare pentru cetăţeni, în zilele toride de vară, mai ales în faţa bisericii, un monument de o importantă valoare arhitecturală.

Citit 5131 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2019 12:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.