Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
3 comentarii

Piaţeta de lângă Biserica Greacă poartă, probabil, cea mai elocventă amprentă a nepăsării.

Starea ei deplorabilă te duce cu gândul la o înţelegere tacită din partea autorităţilor de a o lăsa, conştient, într-o continuă degradare. În timp ce în alte zone ale oraşului, copacii sunt toaletaţi abuziv, acolo au fost lăsaţi să crească în neştire şi neîngrijit. Crengile li s-au unit, formând o boltă care ajunge la nivelul staturii unui om, mersul aplecat fiind cât de curând singura opţiune de a străbate piaţeta.

Pe de altă parte, nu doar copacii îngreunează trecerea, ci şi calitatea pavajelor, sparte şi uzate de-a lungul timpului. Cel puţin 20 de ani, întreţinerea lor a fost trecută cu vederea şi, deşi în zonă se află atât Muzeul de Istorie "Paul Păltănea", cât şi Secţia de Poliţie Nr. 1, nimeni nu a făcut nimic pentru a schimba înfăţişarea piaţetei.

Ba mai mult, câteva ghivece stradale din beton blochează accesul maşinilor de poliţie, care obişnuiau să treacă pe acolo, formând astfel o scurtătură până în parcare, fapt ce a contribuit şi mai mult la degradarea zonei. În faţa unei instituţii al cărei rol este de a menţine ordinea publică, gradul de uzură al pavelelor a dus la dezvăluirea celor vechi, existând chiar şi porţiuni de pământ, care formează o imagine dezolantă.

Valorificarea zonei ar putea duce la crearea unui loc de relaxare pentru cetăţeni, în zilele toride de vară, mai ales în faţa bisericii, un monument de o importantă valoare arhitecturală.

Citit 4662 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2019 12:34

3 comentarii

 • postat de hahaha Marți, 13 August 2019 13:32 109.103.162.*** Link la comentariu
  0
  3

  Păi noii chiriași nu au dat amenzi celor care parcau mașinile pe acolo zilnic
  La ce vă așteptați?

  Raportează
 • postat de basarab paltanea Marți, 13 August 2019 05:52 5.13.195.*** Link la comentariu
  0
  6

  foarte frumos bateti cimpii ! dupa mintea dumneavoastra nucii ar trebui taiati, nu? pavajul a fost distrus de masinile parcate acolo, ale celor de la primarie, masinile de politie (ptr ei, spatiul pietonal, era strada); solutia cu ghivecele de flori este foarte buna, abia acum se pot juca plozii fara grija ca vine vreo smechera de la primarie sa parcheze nissan-ul!

  Raportează
 • postat de Cetatean care da bani pentru nimic la Galati Luni, 12 August 2019 14:06 84.117.46.*** Link la comentariu
  6
  8

  Pai cred si eu....daca cei responsabili dau bani pentru asfalt si c***i de borduri in loc sa refaca locurile faine ale Galatiului....
  Iar noi, ca niste fetateni responsabili dam bani la impozite si la toate prostiile.
  Ne respecta alesii de nu mai putem, covor rosu ne mai trebuie, in rest dam pe afara de prea mult nikic ce avem.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.