Ce face, dar şi ce a făcut Nicuşor Ciumacenco?

Ce face, dar şi ce a făcut Nicuşor Ciumacenco?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De când primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a început să aibă probleme de sănătate şi l-a lăsat pe viceprimarul Nicuşor Ciumacenco la conducerea primăriei, lumea a început să nu mai ştie exact care sunt responsabilităţile acestui viceprimar social-democrat.

Şi acest lucru pentru că, timp de câteva luni, anul trecut, vicele Ciumacenco a trebuit să îndeplinească, pe lângă atribuţiunile sale de vice şi pe cele de … primar cu jumătate de normă.

Mai exact, Nicuşor Ciumacenco a făcut o parte din treburile primarului, de la căsătorirea civilă a gălăţenilor şi până la susţinerea de audienţe. O altă parte din munca primarului a fost suplinită de city managerul oraşului, Florin Popa.

Acum însă, că primarul Dumitru Nicolae se simte mai bine şi s-a întors la treabă, vicele Nicuşor Ciumacenco ar trebui să răsufle ceva mai uşurat. Teoretic…

Dar până la teorie iată, în practică, ce atribuţiuni a avut viceprimarul şi ce acţiuni a coordonat de când a fost ales.

Potrivit raportului de activitate depus de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, în perioada mai 2008-iunie 2009, acesta a coordonat mai multe acţiuni, având, conform dispoziţiei primarului şase atribuţiuni clar definite.

De altfel, de aceste atribuţii va răspunde pe toată perioada mandatului său de, (din nou) teoretic, patru ani. 

În primul rând, a îndeplinit atribuţiile de ofiţer de stare civilă şi de autoritate tutelară.

Scrumbia şi Serbările Galaţiului, păzite de vice

În al doilea rând, vicele s-a ocupat (şi încă se mai ocupă, desigur) de buna organizare a ordinii publice.

Ca atare, cine are ceva de reclamat cu privire la ordinea publică – ştiţi dumneavoastră, bătăi în cartiere, poliţişti comunitari care nu îşi fac treaba etc – ştie unde să se adreseze!

Viceprimarul spune în raportul său de activitate pe primul an de mandat că „…a existat o bună colaborare între primărie şi instituţiile statului cu atribuţii în domeniul asigurării ordinii publice, un exemplu concludent (…) în reprezintă manifestările organizate cu ocazia ˝Sărbătorilor Galaţiului – 2008˝ sau ˝Festivalul Scrumbiei – 2009˝, care s-au desfăşurat fără evenimente negative majore”.

Ca să fim corecţi, cele două evenimente s-au desfăşurat şi fără evenimente pozitive majore, căci mare distracţie nu prea au avut gălăţenii în 2008, de Serbările Galaţiului.

Pentru cine a uitat, în noiembrie 2008 primarul a avansat ideea mutării Serbărilor Galaţiului undeva mai în vară şi a anunţat că de această dată se va renunţa la carnaval, foc de artificii sau concerte, …ca să nu se interpreteze electoral, căci pe 30 noiembrie erau programate alegerile parlamentare.

Cât priveşte Festivalul Scrumbiei de anul trecut, nici acesta nu a diferit cu ceva faţă de alte … onomastice ale lui Florin Pâslaru (actual deputat, cel care pe vremea când era şef la SADP a iniţiat festivalul, păstrându-se în memoria colectivă ideea că, de Festivalul Scruimbiei, Galaţiul îl sărbătoreşte pe Pâslaru!).

Cum spuneam, Festivalul Scrumbiei nu a avut nimic în plus faţă de alţi ani.

Aceleaşi grătare pe faleză, acelaşi miros de mici şi scrumbie, plus tradiţionala masă cu produse din peşte, de la „Pescarul!”, unde protipendada se loveşte… farfurie în farfurie cu pofticioşii de rând ai Galaţiului, veniţi să comenteze, o dată pe an, cât de sărate sunt icrele negre, că în restul anului, pentru ei, acestea sunt doar … acre!

Conform dispoziţiilor primarului municipiului Galaţi, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco răspunde şi de modul în care îşi desfăşoară activitatea cele două societăţi de salubritate din oraş, Ecosal şi Rer.

Potrivit raportului său de activitate din perioada mai 2008-iunie 2009, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco se consideră mulţumit de activitatea acestora, concluzie ce poate fi trasă, văzând că alesul nu spune nimic despre aspectele negative de la acest capitol, precum accesul la ghenele de gunoi al câinilor vagabonzi şi al celor care trăiesc din valorificarea deşeurilor reciclabile.

„Activitatea celor de mai sus a decurs în condiţii bune, scopul comun fiind un oraş mai curat şi mai frumos pentru cetăţenii noştri. Am urmărit ca toate sesizările cetăţenilor cu privire la aspecte de salubritate, spaţii verzi şi gospodărire a oraşului să fie soluţionate în cel mai scurt timp”, scrie vicele în raportul său de activitate.

Având în vedere simplitatea exprimării – comparabilă cu cea a unui elev de clasa a doua -, nu se poate concluziona decât că fie viceprimarul este extrem de modest şi evită sistematic să prezinte cu adevărat ce a realizat, fie raportul de activitate a fost tratat cu o indiferenţă totală faţă de potenţialul contribuabil curios să vadă cu ce s-a ocupat unul din aleşii săi, timp de un an…

Raportul de activitate al viceprimarului conţine însă şi o parte „laudativă”; alesul menţionează că lui i se datorează instalarea celor două sensuri giratorii de la intersecţiile bulevardului Galaţi cu Dunărea şi, respectiv, a străzilor Saturn, cu Prelungirea Falezei şi Cloşca.    

Citit 1172 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.