OUG pentru prelungirea termenului înscrierii pentru votul în Diaspora

OUG pentru prelungirea termenului înscrierii pentru votul în Diaspora
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Constantin Buică a anunţat că aşteaptă avizele şi semnăturile pentru promovarea unei ordonanţe de urgenţă care să prelungească termenul înscrierii românilor pentru votul în străinătate de la 11 septembrie la 15 septembrie.

„Termen-limită de înregistrare este 11 septembrie şi avem la acest moment, aşteptăm toate avizele, toate semnăturile, astfel încât să promovăm o ordonanţă de urgenţă care să clarifice unele aspecte pentru organizarea procesului de votare în străinătate, dar şi extinderea termenului de la 11 până la 15 septembrie inclusiv, cu speranţa că după 1 septembrie va creşte numărul cererilor de înregistrare. Pe baza informaţiilor pe care le avem că cetăţenii ar fi fost în luna august în concediu în România”, a declarat Constantin Buică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul AEP.

Acesta a adăugat că „la acest moment avem 17.400 de cereri pentru a fi înfiinţate secţii de votare la peste 100 cetăţeni pe localitate sau pe grupuri de localităţi, iar la votul prin corespondenţă 17.740 de cereri”.

Preşedintele AEP a mai precizat că 22 septembrie e termenul-limită de depunere a candidaturilor la BEC, iar pe 12 octombrie va începe campania electorală, care se va desfăşura pe o perioadă de 30 de zile.

CITEȘTE ȘI: Trei zile de vot la prezidenţiale, pentru românii din Diaspora

Citit 1027 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.