Salarii diferite pentru aceeaşi funcţie

Salarii diferite pentru aceeaşi funcţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În timp ce legea salarizării unice spune că nu mai trebuie să fie diferenţe salariale între angajaţii de acelaşi grad, unii funcţionari din Primărie au câştigat în instanţă dreptul a primi sporuri   

Dacă până acum confidenţialitatea salariului din Primărie a fost mai puţin respectată, de acum înainte, cu siguranţă,  angajaţii se vor feri să îşi dezvăluie chiar şi aşa, între colegi, veniturile.

Şi acest lucru, deoarece dacă se vor scăpa şi vor spune cât au încasat în februarie,  unii din funcţionari ar putea declanşa conflicte. Motivul?

„Unii din tinerii noştri mai revoluţionari au dat Primăria în judecată, pentru acordarea unor sporuri şi au câştigat în instanţă. Aşa se face că va trebui unora să le plătesc salariile cu tot cu sporuri, iar altora, nu”.

„Vor fi oameni încadraţi pe aceeaşi funcţie care vor avea salarii diferite şi se vor crea disensiuni”, a declarat primarul Dumitru Nicolae. Acesta s-a plâns că „în astfel de condiţii, cum se poate vorbi de o lege unitară a salariilor?”.  

Primarul nu a vrut să dea detalii despre ce fel de sporuri (câştigate în instanţă) este vorba şi care este creşterea salarială aferentă. „Nu pot şti decât la sfârşitul lunii, când voi semna ştatele de plată”, a precizat edilul.

Acesta s-a declarat nemulţumit de decizia instanţei, dar şi de actuala legislaţie în domeniul funcţionarilor publici, cărora „…nu le poţi face nimic”.

„Dacă vrei să îi desfaci contractul de muncă, trebuie să îl duci în faţa comisiei de disciplină. Acolo, funcţionarul spune că recuză comisia şi începe circul”.

Citit 1487 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.