Cu cât se mai vând terenurile Primăriei?

Cu cât se mai vând terenurile Primăriei?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ordine de zi bogată la şedinţa de mâine a Consiliului Local Galaţi. Printre cele mai importante proiecte supuse aprobării, alături de organigrama serviciului Ecosal, se numără şi mai multe vânzări de terenuri.

Pe lista firmelor dornice să devină proprietare se află şi SC Termaexim, societate la care, potrivit declaraţiei de avere şi de interese, este acţionar secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Mihai Capră (FOTO).

Proiectul de hotărâre care va fi supus dezbaterii şi aprobării CL vizează vânzarea terenului cu suprafaţa de 181,91 mp, intravilan, proprietatea privată a municipiului Galaţi, ocupat de construcţii, situat în cartierul Ţiglina II, Complex Comercial aferent Bloc I1, societăţii Termaexim SA.

Încă din luna aprilie, societatea a solicitat cumpărarea terenului aferent spaţiului comercial şi care actualmente este închiriat, fiind ocupat de o construcţie proprietatea SC Termaexim.         

Preţul  de vânzare propus pentru terenul în cauză este de 99 de euro pe metrul pătrat, fără TVA, la cursul oficial comunicat de BNR la data semnării contractului de vânzare-cumpărare, şi a fost stabilit în baza unui raport de evaluare întocmit de Serviciul Public Geotopocad-Expert. Cheltuielile ocazionate cu încheierea contractului de vânzare – cumpărare vor fi suportate de către cumpărător.

Potrivit declaraţiei de avere şi de interese depuse în iunie 2011, democrat-liberalul Mihai Capră are 10.000 de acţiuni în valoare de 50.000 de lei la Termaexim, societate căreia i-a acordat, în nume personal, un împrumut în valoare de 222.275 de lei. Dividendele obţinute de politician de la aceeaşi firmă se ridică la 152.153 de lei.

În declaraţia de interese, Mihai Capră precizează şi că firma Termaexim a câştigat o licitaţie pe SEAP şi execută lucrări de construcţii şi montaj în valoare de 2.334.780 de lei pentru Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi. Contractul a fost încheiat în decembrie 2009 şi va dura 24 de luni.

Citit 1026 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.